Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sötpotatischips

Det går att göra chips av det mesta – inte bara potatis. Sötpotatis inte minst! Resultatet är ett frasigt chips med en sötma som passar fint till den salta ytan. Sötpotatischipsen gör du enkelt i ugnen, utan stänk och kladd. Toppa gärna med lite chiliflakes för hetta!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär sötpotatisen med skal i mm-tjocka skivor, gärna med mandolin.
  3. Fördela på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  4. Strö över lite flingsalt och chiliflakes.
  5. Servera gärna sötpotatischipsen med en god gräddfilsdipp, exempelvis smaksatt med honung och finrivet citronskal.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g sötpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk chiliflakes
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 601 kJ / 144 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept