Sötpotatischips

24
6
Sötpotatischips

Det går att göra chips av det mesta – inte bara potatis. Sötpotatis inte minst! Resultatet är ett frasigt chips med en sötma som passar fint till den salta ytan. Sötpotatischipsen gör du enkelt i ugnen, utan stänk och kladd. Toppa gärna med lite chiliflakes för hetta!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Sötpotatischips

Ingredienser

4 portioner
400 g
sötpotatis
2 msk
rapsolja
1 tsk
flingsalt
1/2 tsk
chiliflakes

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Johanna

3/12/2020

Sätt en träslev i ugnsluckan så den är lite på glänt. Då försvinner en del fukt.

Redaktionen ICAse

3/13/2020

Hej Johanna! Tack för att du delar med dig av ditt toppentips! Hälsningar Elina

Anneli

3/7/2020

Hej! De blev inte torra. Skulle jag ha tagit bort den från pappret när de var klara? De fick ligga kvar på plåten å svalna.

Redaktionen ICAse

3/9/2020

Hej Anneli! Alla ugnar är ju som bekant olika och kanske du hade behövt ha dom i ugnen lite längre. Du kan låta dom svalna på pappret, de ska inte bli mjuka bara av att få stå och svalna en stund på pappret. Hoppas att du vill testa göra chips på nytt! Hälsningar Elina

Ragnhild

3/5/2020

Hej kan man slopa olja när man gör det i airfryer? Hur lång tid?

Redaktionen ICAse

3/6/2020

Hej Ragnhild! Det vågar jag tyvärr inte svara på. Jag får be dig vända dig till tillverkaren av din airfryer. Lycka till Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 601 KJ / 144 kCal
Fett 7 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 20 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept