UNDER 30 MIN | Medel

Brysselkålschips

Chips på grönkål har du säkert hört talas om. Men visste du att det även går att göra med brysselkål? Du plockar bladen från varje litet kålhuvud och rostar med olja och salt – lite pilligt, men jättegott att äta som de är, strö över salladen eller toppa en tjusig fiskrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 175°C.
  2. Skär bort roten och plocka bladen på brysselkålen. Lägg bladen på en bakpapperklädd plåt.
  3. Blanda med olja och salt.
  4. Rosta i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills de är krispiga.
  5. Ät som chips eller strö över en sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 234 kJ / 56 kCal