UNDER 30 MIN | Medel

Grönkål- och parmesanchips

Två ingredienser vars smaker är som gjorda för varandra är grönkål och parmesanost! Grönkålens kraftiga gröna smak kompletteras perfekt av parmesanostens mjuka nötighet. I detta recept blir giftermålet mellan de lyckliga tu till ett frasigt chips som passar utmärkt som småplock till mingelfester! Love is in the air!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg ut grönkålen glest i 12 cirklar, ca 10 cm i diameter på 2 plåtar med bakplåtspapper på (för 6 port).
  3. Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Fördela osten över grönkålsrundlarna. Sätt in en plåt i taget mitt i ugnen 15-20 minuter, eller tills grönkålschipsen fått fin färg. Öppna ugnen då och då för att släppa ut fukten.
  4. Låt flarnen svalna. Lyft dem från pappret med en stekspade.

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 125 g hackad grönkål
  • 4 dl finriven parmesanost

Näringsvärde
Per portion

Energi 561 kJ / 134 kCal