Bild laddas
Lite hälsosammare!

Nyttigare kladdkaka

Nyttig kladdkaka, finns det något sådant? Absolut! Fira kladdkakans dag den 7 november eller vilken kladdkakesugen dag som helst med någon av våra lite hälsosammare kladdkakefavoriter.

Kladdkaka med morot, mörk choklad, cashewnötter, dadlar, kokos, olivolja och ägg? Japp! Vår "Nyttiga kladdkaka", som du hittar bland recepten nedan, är inte bara underbart god utan även helt glutenfri och fri från tillsatt socker.

Den innehåller dessutom viktiga mineraler såsom magnesium, kalium och fosfor. Även en del fiber, som håller magen och tarmarna i trim. Kakans stora fördel är att man inte tillsätter vitt socker, i stället är det chokladen och dadlarna som sötar.

Se även våra övriga recept på mer hälsosamma varianter av kladdkakor. Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss, så blir kladdkakorna ännu nyttigare. 

Fem lite nyttigare kladdkakor

 1. 1. Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

  150
  3
  Mixa riven zucchini och baka en kladdkaka med vuxen chokladsmak. Zucchinin bidrar med saftighet och ger kladdkakan en tryffelliknande konsistens. Toppa med vackra pistaschnötter, knapriga kakaonibs och bjud med hallongrädde. En lika snygg som god chokladdessert!
  Kladdkaka med zucchini och hallongrädde
 2. 2. Nyttig kladdkaka

  536
  22
  En nyttig variant på kladdkaka, finns det? Ja, här är en hälsosammare version på den klassiska kladdkakan. Fylld med nyttigheter som morot, cashewnötter, mörk choklad och olivolja. Mixat tillsammans med dadlar och kokos, bättre än så här blir det inte och dessutom helt glutenfri och utan tillsatt socker. Mums!
  Nyttig kladdkaka
 3. 3. Raw kladdkaka med cashewgrädde

  378
  5
  Vad sägs om en helt laktos- och glutenfri kladdkaka, som inte ens kräver någon ugn? Det fixar du enkelt genom att mixa bland annat valnötter, dadlar, ren havre och rå kakao. Låt kladdkakan sätta sig i kylen och bjud med spännande cashewgrädde.
  Raw kladdkaka med cashewgrädde
 4. 4. Kladdkaka med mandelsmör

  128
  4
  Bjud på en lika lyxig som hälsosam kladdkaka med mandelsmör och kikärtsspad i stället för ägg. Mindre söt, men desto med chokladig i smaken. Kladdkakan blir rätt mäktig och passar bäst för vuxna. Njut av den i små bitar tillsammans med cashewgrädde.
  Kladdkaka med mandelsmör
 5. 5. Mandelkladdkaka med hallonglasyr

  100
  12
  Underbar gluten-, laktos och mjölkproteinfri mjuk kaka med mandelmjöl och glasyr på hallon och florsocker. Påminner om mazarin i smaken, men innehåller överraskande ingredienser som potatis och kikärter. Fler varianter på kladdkakerecept.
  Mandelkladdkaka med hallonglasyr
Kladdigt, lyxigt & extra allt!

Lyxiga kladdkakor

Här är kladdkakorna som bjuder på en extra lyxig kladdkake-upplevelse!
Bild laddas
19 annorlunda varianter

Olika kladdkakor

Vad sägs om kladdkaka som inte bara smakar choklad? Här har vi 19 olika varianter!
Bild laddas