Lite hälsosammare!

Nyttigare kladdkaka

Nyttig kladdkaka, finns det något sådant? Absolut! Fira kladdkakans dag den 7 november eller vilken kladdkakesugen dag som helst med någon av våra lite hälsosammare kladdkakefavoriter.
Tips: fler nyttiga bakverk.

Fem lite nyttigare kladdkakor

Kladdkaka med morot, mörk choklad, cashewnötter, dadlar, kokos, olivolja och ägg? Japp! Vår "Nyttiga kladdkaka", som du hittar bland recepten nedan, är inte bara underbart god utan även helt glutenfri och fri från tillsatt socker.

Den innehåller dessutom viktiga mineraler såsom magnesium, kalium och fosfor. Även en del fiber, som håller magen och tarmarna i trim. Kakans stora fördel är att man inte tillsätter vitt socker, i stället är det chokladen och dadlarna som sötar.

Se även våra övriga recept på mer hälsosamma varianter av kladdkakor. Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss, så blir kladdkakorna ännu nyttigare. 

 1. Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

  1. Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

  Betyg 3.4 av 5.
  158 personer har röstat
  Receptet har 5 kommentarer.

  Mixa riven zucchini och baka en kladdkaka med vuxen chokladsmak. Zucchinin bidrar med saftighet och ger kladdkakan en tryffelliknande konsistens. Toppa med vackra pistaschnötter, knapriga kakaonibs och bjud med hallongrädde. En lika snygg som god chokladdessert!

  Kladdkaka med zucchini och hallongrädde
 2. Nyttig kladdkaka

  2. Nyttig kladdkaka

  Betyg 2.8 av 5.
  573 personer har röstat
  Receptet har 28 kommentarer.

  En nyttig variant på kladdkaka, finns det? Ja, här är en hälsosammare version på den klassiska kladdkakan. Fylld med nyttigheter som morot, cashewnötter, mörk choklad och olivolja. Mixat tillsammans med dadlar och kokos, bättre än så här blir det inte och dessutom helt glutenfri och utan tillsatt socker. Mums!

  Nyttig kladdkaka
 3. Raw kladdkaka med cashewgrädde

  3. Raw kladdkaka med cashewgrädde

  Betyg 3.3 av 5.
  382 personer har röstat
  Receptet har 6 kommentarer.

  Vad sägs om en helt laktos- och glutenfri kladdkaka, som inte ens kräver någon ugn? Det fixar du enkelt genom att mixa bland annat valnötter, dadlar, ren havre och rå kakao. Låt kladdkakan sätta sig i kylen och bjud med spännande cashewgrädde.

  Raw kladdkaka med cashewgrädde
 4. Kladdkaka med mandelsmör

  4. Kladdkaka med mandelsmör

  Betyg 3.1 av 5.
  129 personer har röstat
  Receptet har 4 kommentarer.

  Bjud på en lika lyxig som hälsosam kladdkaka med mandelsmör och kikärtsspad i stället för ägg. Mindre söt, men desto med chokladig i smaken. Kladdkakan blir rätt mäktig och passar bäst för vuxna. Njut av den i små bitar tillsammans med cashewgrädde.

  Kladdkaka med mandelsmör
 5. Mandelkladdkaka med hallonglasyr

  5. Mandelkladdkaka med hallonglasyr

  Betyg 3.4 av 5.
  107 personer har röstat
  Receptet har 14 kommentarer.

  Underbar gluten-, laktos och mjölkproteinfri mjuk kaka med mandelmjöl och glasyr på hallon och florsocker. Påminner om mazarin i smaken, men innehåller överraskande ingredienser som potatis och kikärter. Fler varianter på kladdkakerecept.

  Mandelkladdkaka med hallonglasyr

Artiklar (1565)

ICAs dietist tipsar!

Nyttigare pasta

Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.

Ät som en viking

Ät som en viking

Nordisk mat är riktigt nyttig. Lär dig om vingingakosten och hur den påverkar hälsan.

Kunskap!

Kladdkakans historia

Hur kom denna underbart kladdiga kaka till? Och bästa tipsen för att lyckas!

Hälsosam jul!

Det nyttigare julbordet

God julmat kan också vara nyttig. Här listar vi några favoriter på nyttigare julmat!

Fruktiga desserter

Mer dessert, mindre socker

Desserter och andra godsaker resulterar lätt i sockerchock. Så hur går man från överkant till guldkant? Svaret är frukt! Det ger ofta mer dessert med mindre socker. Alltså nyttigare. Win win!