Underbar gluten-, laktos och mjölkproteinfri mjuk kaka med mandelmjöl och glasyr på hallon och florsocker. Påminner om mazarin i smaken, men innehåller överraskande ingredienser som potatis och kikärter.
Fler varianter på kladdkakerecept.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2012
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, om lämpligt tillbehör serveras.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Kommentarer
Gun
2021-12-10Den är så god o finns alltid på vårt bord på advent
Alexandra
2021-04-30Återkommer alltid till detta recept. Saftigt, gott och så nyttigt en söt kaka nu kan bli
Marjan
2021-01-31Jag vet många glutenfria recept som är mycket lättare och godare. Undrar vem som skriver dessa! Kokt potatis men kikärtor blir som mat och bli kladdigt. oprofessionellt!