Underbar gluten-, laktos och mjölkproteinfri mjuk kaka med mandelmjöl och glasyr på hallon och florsocker. Påminner om mazarin i smaken, men innehåller överraskande ingredienser som potatis och kikärter.
Fler varianter på kladdkakerecept.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, om lämpligt tillbehör serveras.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En fråga: Kan man i detta recept använda det avhällda kikärtsspadet som äggersättning eller tror ni att det skulle bli för tungt för spadet att klara av att hålla kakan uppe, pga de tunga ingredienserna? Annars kunde man ju göra kakan helt vegansk också :)
Rebecca
2023-03-19Hej Rebecca! Tyvärr är det inget vi har provbakat och kan inte säga om det funkar. 😊 Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur kakan blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-22Den är så god o finns alltid på vårt bord på advent
Gun
2021-12-10Återkommer alltid till detta recept. Saftigt, gott och så nyttigt en söt kaka nu kan bli
Alexandra
2021-04-30