Mandelkladdkaka med hallonglasyr
Underbar gluten-, laktos och mjölkproteinfri mjuk kaka med mandelmjöl och glasyr på hallon och florsocker. Påminner om mazarin i smaken, men innehåller överraskande ingredienser som potatis och kikärter.
Fler varianter på kladdkakerecept.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
8 bitar
200 g kokt, kall potatis
1 liten förp kokta kikärtor (à 190 g)
1/2 dl rapsolja
3 ägg
2 dl rårörsocker eller rörsocker
1/2 msk vaniljsocker
2 dl mandelmjöl (1 dl mandelmjöl motsvarar ca 50 g)
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
färska hallon till garnering
vispad grädde till servering
olja till formen
Hallonglasyr
125 g frysta, tinade hallon
1 dl florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En fråga: Kan man i detta recept använda det avhällda kikärtsspadet som äggersättning eller tror ni att det skulle bli för tungt för spadet att klara av att hålla kakan uppe, pga de tunga ingredienserna? Annars kunde man ju göra kakan helt vegansk också :)
Rebecca
2023-03-19Hej Rebecca! Tyvärr är det inget vi har provbakat och kan inte säga om det funkar. 😊 Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur kakan blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-22Den är så god o finns alltid på vårt bord på advent
Gun
2021-12-10Återkommer alltid till detta recept. Saftigt, gott och så nyttigt en söt kaka nu kan bli
Alexandra
2021-04-30