Mandelkladdkaka med hallonglasyr

103
13
Mandelkladdkaka med hallonglasyr

Underbar gluten-, laktos och mjölkproteinfri mjuk kaka med mandelmjöl och glasyr på hallon och florsocker. Påminner om mazarin i smaken, men innehåller överraskande ingredienser som potatis och kikärter.
Fler varianter på kladdkakerecept.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Mandelkladdkaka med hallonglasyr

Ingredienser

8 bitar
200 g kokt, kall potatis
1 liten förp kokta kikärtor (à 190 g)
1/2 dl rapsolja
3 ägg
2 dl rårörsocker eller rörsocker
1/2 msk vaniljsocker
2 dl mandelmjöl (1 dl mandelmjöl motsvarar ca 50 g)
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
färska hallon till garnering
vispad grädde till servering
olja till formen

Hallonglasyr

125 g frysta, tinade hallon
1 dl florsocker

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, om lämpligt tillbehör serveras.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Mandelmjöl är en efterlängtad produkt för alla som gillar att baka. Får du inte tag på det går det bra att skålla och skala mandeln. Mal den sedan i mandelkvarn.

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentarer

Gun

2021-12-10

Den är så god o finns alltid på vårt bord på advent

Alexandra

2021-04-30

Återkommer alltid till detta recept. Saftigt, gott och så nyttigt en söt kaka nu kan bli

Marjan

2021-01-31

Jag vet många glutenfria recept som är mycket lättare och godare. Undrar vem som skriver dessa! Kokt potatis men kikärtor blir som mat och bli kladdigt. oprofessionellt!

Testa liknande recept

Enkla mintkyssar
Jordgubbssaft
Rice Krispies-tårta
Polka sandwich
Drömrulltårta