Bjud på en lika lyxig som hälsosam kladdkaka med mandelsmör och kikärtsspad i stället för ägg. Mindre söt, men desto med chokladig i smaken. Kladdkakan blir rätt mäktig och passar bäst för vuxna. Njut av den i små bitar tillsammans med cashewgrädde.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd mandelmjöl eller mjöl av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Martina! Vi själva har inte testat att frysa denna kakan. Det borde inte vara några problem. Men om du testar så får du gärna höra av dig hur det gick! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-22Kan man frysa den här kakan?
Martina
2016-03-13Hej Ellinor! Kakan blir inte lika fast i konsistensen som en traditionell kladdkaka, därför är det viktigt att ställa den i kylen efter att den har svalnat så att den ”sätter” sig. Då blir det lättare att skära snygga bitar. Men kul att du blev nöjd till slut ändå. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-01