Kladdkaka med mandelsmör
Bjud på en lika lyxig som hälsosam kladdkaka med mandelsmör och kikärtsspad i stället för ägg. Mindre söt, men desto med chokladig i smaken. Kladdkakan blir rätt mäktig och passar bäst för vuxna. Njut av den i små bitar tillsammans med cashewgrädde.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
10-12 bitar
Kladdkaka
3 dl mandelsmör
1 1/2 dl rumsvarmt spad från kikärtor
1 tsk vaniljpulver
3/4 dl mandel- eller havremjöl
1/2 dl kakao
1/2 dl flytande honung (eller agavesirap för vegansk)
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (minst 70 %)
rapsolja (till formen)
Till garnering
färska blåbär
hackad sötmandel
bipollen (kan uteslutas för vegansk)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd mandelmjöl eller mjöl av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Gör så här
Tips
Gör eget mandelsmör. Mixa mandlar eller nötter i en matberedare med en neutral olja, helt slätt eller med lite bitar i. Salta ev. Rosta först nötterna för ett extra smakrikt ”smör”. Eller kolla in detta recept på hemgjort mandelsmör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1670 KJ / 387 kCal
Fett32 g
Salt0.4 g
Kolhydrater14 g
Protein10 g
Kommentarer
Hej Martina! Vi själva har inte testat att frysa denna kakan. Det borde inte vara några problem. Men om du testar så får du gärna höra av dig hur det gick! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-22Kan man frysa den här kakan?
Martina
2016-03-13Hej Ellinor! Kakan blir inte lika fast i konsistensen som en traditionell kladdkaka, därför är det viktigt att ställa den i kylen efter att den har svalnat så att den ”sätter” sig. Då blir det lättare att skära snygga bitar. Men kul att du blev nöjd till slut ändå. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-01