Champinjonsoppa
Det här är den perfekta champinjonsoppan! En härligt krämig och värmande soppklassiker som blir extra rund och god i smaken genom rikligt med grädde. Enkel att laga, lyxigt att avnjuta.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
4 portioner
500 g champinjoner
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk torkad timjan
1/2 dl konc grönsaksfond
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 1/2 msk majsstärkelse
2 msk kallt vatten
salt och peppar
smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2828 KJ / 675 kCal
Fett61 g
Salt5.5 g
Kolhydrater20 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättebra, tillsatte lite pressad citron
Hillevi
2024-08-08Jättegod soppa! Persilja och chiliflakes på toppen. Bjöd på krutonger till separat som var rostade i smör o vitlök. Magdalena Blomqvist
Magdalena
2024-04-11Jättegod! Det är väl värt mödan att ha champinjoner "på tre sätt" i den, det kändes lyxigt. Konjak eller vitt vin ska jag ta med nästa gång och persilja ovanpå.
Marie
2024-04-05