Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Champinjonsoppa

Det här är den perfekta champinjonsoppan! En härligt krämig och värmande soppklassiker som blir extra rund och god i smaken genom rikligt med grädde. Enkel att laga, lyxigt att avnjuta.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka hälften av champinjonerna­. Skala och hacka löken­.
  2. Fräs champinjoner och lök i 2 msk smör (för 6 port) i en stor kastrull ca 5 minuter­.
  3. Tillsätt timjan, fond, grädde och mjölk­. Låt koka ca 10 minuter under lock­.
  4. Skär resten av svampen i tunna skivor­.
  5. Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i omgångar i matberedare.­
  6. Tillsätt 2/3 av den resterande svampen i soppan. Koka 2-3 minuter­. Red med majsstärkelse utrörd i kallt vatten­. Låt sjuda 2 minuter.­
  7. Stek under tiden resten av svampen i smör­. Smaka av soppan med salt och peppar­. Servera och toppa med den stekta svampen­.

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera grönsaksfonden.
Gör laktosfri: kontrollera grönsaksfonden. Använd grädde, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i grönsaksfonden. Ersätt grädde och mjölk med t ex sojaeller havrebaserad grädd-/mjölkersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 dl konc grönsaksfond
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk kallt vatten
  • smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare