En krämig och mustig höstsoppa som värmer ända in i själen! Soppan görs på skogschampinjoner, schalottenlök, vitt vin, kantarellfond och grädde. Servera med krispiga jordärtskockschips i ugn som blir pricken över i. Toppa svampsoppan med färsk timjan och tryffelolja vid servering!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2018
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ulrika
1/29/2021Jättegott! Men jag kommer ta mindre vatten nästa gång då jag vill ha den tjockare.
Gunilla
1/24/2021Väldigt god soppa. Jag gjorde lite utöver receptet.. Hade 3 påsar förvälld kantareller/trattisar. ( 2 påsar stekte jag vid sidan om tsm med 1 gul lök) Medan jag följde receptet med resterande ingredienser. När soppan var klar, la jag i den extra stekta svampen ihop med löken. Hade också knaper stekt ostronskivling som jag strödde på tsm med kronärtskocka chipsen. Väldigt smakrik och enkel soppa!
Sara
11/8/2020Riktigt bra recept, känns lyxigt gott!