En krämig och mustig höstsoppa som värmer ända in i själen! Soppan görs på skogschampinjoner, schalottenlök, vitt vin, kantarellfond och grädde. Servera med krispiga jordärtskockschips i ugn som blir pricken över i. Toppa svampsoppan med färsk timjan och tryffelolja vid servering!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2018
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Felicia
2023-01-19Jättegod! Jag läste kommentarerna och tog därför mindre vatten, tog 1 dl när jag förvällde svampen (4 port) och sen 2 dl till sen. Blev krämigt!
Camilla
2023-01-16Väldigt god soppa, vår favorit! Men antingen får man öka på svampen eller minska på vätskan, annars blir den för blaskig. Men mums!
Emelie
2023-01-12Långt ifrån krämig och mustig skulle mer säga väldigt vattnig men god smak.