Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips
En krämig och mustig höstsoppa som värmer ända in i själen! Soppan görs på skogschampinjoner, schalottenlök, vitt vin, kantarellfond och grädde. Servera med krispiga jordärtskockschips i ugn som blir pricken över i. Toppa svampsoppan med färsk timjan och tryffelolja vid servering!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
Jordärtskockschips
Svampsoppa
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Funkar inte bra att göra mjölkfri. Blev sur och blaskig trots mindre vatten/ vin. Kommer ej ätas upp.
Tina
2024-04-05Underbar! Se till att koka bort vätskan bara annars blir den blaskig. Eller tillsätt mindre mängd vätska.
Sara
2024-01-21Stående nyårsförrätt hos oss eftersom att vännerna alltid frågar efter den, fantastisk god 👌
Michaela
2023-12-31