Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

147
17
Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

En krämig och mustig höstsoppa som värmer ända in i själen! Soppan görs på skogschampinjoner, schalottenlök, vitt vin, kantarellfond och grädde. Servera med krispiga jordärtskockschips i ugn som blir pricken över i. Toppa svampsoppan med färsk timjan och tryffelolja vid servering!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

Ingredienser

4 portioner

Jordärtskockschips

1 msk olivolja
1/2 dl vatten
3 jordärtskockor
2 krm flingsalt

Svampsoppa

250 g skogschampinjoner
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 dl vitt vin
3 msk konc kantarellfond
6 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
vitpeppar

Till servering

färsk timjan
tryffelolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

147

Kommentarer

Felicia

2023-01-19

Jättegod! Jag läste kommentarerna och tog därför mindre vatten, tog 1 dl när jag förvällde svampen (4 port) och sen 2 dl till sen. Blev krämigt!

Camilla

2023-01-16

Väldigt god soppa, vår favorit! Men antingen får man öka på svampen eller minska på vätskan, annars blir den för blaskig. Men mums!

Emelie

2023-01-12

Långt ifrån krämig och mustig skulle mer säga väldigt vattnig men god smak.

Näringsvärde per portion

Energi 1676 KJ / 400 kCal
Fett 35 g
Salt 2.17 g
Kolhydrater 8 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden