Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

En krämig och mustig höstsoppa som värmer ända in i själen! Soppan görs på skogschampinjoner, schalottenlök, vitt vin, kantarellfond och grädde. Servera med krispiga jordärtskockschips i ugn som blir pricken över i. Toppa svampsoppan med färsk timjan och tryffelolja vid servering!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Ingredienser
4 portioner
Jordärtskockschips
1 msk olivolja
1/2 dl vatten
3 jordärtskockor
2 krm flingsalt
Svampsoppa
250 g skogschampinjoner
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 dl vitt vin
3 msk konc kantarellfond
6 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
vitpeppar
Till servering
färsk timjan
tryffelolja
Gör så här
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1676 KJ / 400 kCal
Fett35 g
Salt2.17 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
29 stHur lång tid i förväg kan jag göra denna soppa? Håller den sig om jag gör den 1 eller 2 dagar innan den ska serveras?
Therése
Hej Therése! Det går bra att göra soppan 2c dagar innan. Se till att den svalnar snabbt och sen in i kylen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Följde receptet exakt och det är alldeles för mycket vätska!
Isabel
Kan jag byta ut skogs champinjoner till ”trattisar”?
Malin
Hej Malin! Det går fint att byta ut svampen, ta ungefär samma mängd. Lycka till Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket