Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Trattkantarellsoppa

(61)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Hittade du många trattkantareller i skogen? Då kan du göra denna underbara trattkantarellsoppa till familjen. Svampsoppan blir krämig och matig tack vare tomatpuré, grädde och roquefortost som du rör ner före du servera soppan toppad med persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 1/2 dl förvällda trattkantareller
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l buljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk roquefortost
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk citronsaft
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs matfett i en kastrull. Lägg i svampen, skuren i bitar, och låt den fräsa några minuter. Pudra över mjölet och rör väl. Späd med buljongen, lite i sänder.
  2. Smaksätt med tomatpuré och roquefortost. Låt koka ca 5 minuter.
  3. Tillsätt grädden och citronsaften. Smaka av och strö över persilja. Grädden går att byta ut mot crème fraiche.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer