Trattkantarellsoppa
Hittade du många trattkantareller i skogen? Då kan du göra denna underbara trattkantarellsoppa till familjen. Svampsoppan blir krämig och matig tack vare tomatpuré, grädde och roquefortost som du rör ner före du servera soppan toppad med persilja.
Ingredienser
4 portioner
3 1/2 dl förvällda trattkantareller
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 l buljong
1 msk tomatpuré
1 msk roquefortost
1 dl grädde
1 tsk citronsaft
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi844 KJ / 202 kCal
Fett17.8 g
Salt2.55 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde som flera andra, stekte svampen med gul lök och vitlök - blev jättebra. Sherryskvätten direkt i tallriken var en hit. Den soppan kommer vi göra fler gånger.
Pia
2024-10-19Mängden svamp, anges i förvälld svamp, vad är skillnad i mängd om jag väljer färsk svamp?
Pia
2024-10-16Hej Pia! Du kan nog ta 1 hel liter färsk svamp! Det brukar vara lagom till den här mängden vätska. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-17Har lagat denna flera gånger nu, jag använder mer mögelost. Den "försvinner" annars tycker jag. Som många andra skrivit, finhackad lök är gott att fräsa ihop med svampen. Mixern gör susen till konsistensen. Och med en skväll sherry i och oststänger till blir det dessutom en perfekt förrätt till fest. Med mina tillägg får den 5⭐
Leif
2023-10-27