Recept: Trattkantarellsoppa
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Trattkantarellsoppa

Betyg
13 röster

Hittade du många trattkantareller i skogen? Då kan du göra denna underbara trattkantarellsoppa till familjen. Svampsoppan blir krämig och matig tack vare tomatpuré, grädde och roquefortost som du rör ner före du servera soppan toppad med persilja.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl förvällda trattkantareller
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l buljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk roquefortost
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk citronsaft
  • persilja

Så här gör du

  1. Fräs matfett i en kastrull. Lägg i svampen, skuren i bitar, och låt den fräsa några minuter. Pudra över mjölet och rör väl. Späd med buljongen, lite i sänder.
  2. Smaksätt med tomatpuré och roquefortost. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt grädden och citronsaften. Smaka av och strö över persilja. Grädden går att byta ut mot crème fraiche.