Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger
Slät och gräddig kantarellsoppa som blir lika god på kantareller eller trattkantareller. Servera i små glas eller koppar som aptitretare, som värmande förrätt eller som huvudrätt med härligt knapriga oststänger med Västerbottensost. Perfekt både för höstmiddag och festmat!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
4 förrättsportioner
Soppa
8 dl färska kantareller (ca 300 g)
2 schalottenlökar
2 msk smör
4 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 dl vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad persilja
salt
peppar
Oststänger
1 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
75 g rumstempererat smör
100 g smakrik ost (t ex Västerbottensost)
1 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Energi3106 KJ / 741 kCal
Fett63 g
Salt54 g
Kolhydrater28 g
Protein15 g
Kommentarer
Håller soppan den i kylen 2 dygn?
Elisabet
2024-10-03Hej Elisabet! Den håller absolut i 2 dagar. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-03Kan soppan frysas in?
Elisabet
2024-10-03Hej Elisabet! Det går utmärkt att frysa soppan. Den kan behövas mixa en gång till när den värms efter att den varit fryst. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-03Gott och enkelt recept på soppa! Skippade stängerna och gjorde en Västerbottenost-toast. Jag adderade lite vitt vin till svampen och löken och lät det reducera, efter att ha först stekt de. Bytte kycklingbuljong till umamibuljong, så soppan blev helt vegetarisk. Skippade citronsaft och saltet, då den hade mycket sälta i sig ändå.
Lina
2024-09-12