Svampsoppa
En härligt värmande soppa med blandad svamp ger smak av skog och vildmark. En klick crème fraiche och lite grädde ger soppan en rund och fin karaktär. Avsluta med att strö några nypor pumpakärnor över och servera med ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
225 g frysta skivade champinjoner
500 g fryst svampmix
1 gul lök
1 dl vitt matlagningsvin
8 dl vatten
1 msk japansk soja
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche (34%)
1 dl vispgrädde (40%)
salt
svartpeppar
Till servering
bröd
rostade solrosfrön och pumpakärnor
turkisk yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag hade inte blandsvamp så jag tog kantareller. Jag såg att kantarellsoppa ofta hade en msk citron så jag tog det också. Resultat blev 5 stjärnor 🤩
Maria
2023-08-25Lätt att laga. Jag stekte svamp och lök lätt i lite smör först.
Anna
2023-08-24Enkel god soppa. jag la även i kantarellfond och vitlök vilket gav soppan extra god smak!
Rebecka
2019-01-03