Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Svampsoppa

En härligt värmande soppa med blandad svamp ger smak av skog och vildmark. En klick crème fraiche och lite grädde ger soppan en rund och fin karaktär. Avsluta med att strö några nypor pumpakärnor över och servera med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina champinjoner och svampmix och låt rinna av.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Koka svamp, lök, vin, vatten, soja, buljongtärning, timjan och oregano i en kastrull och låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, rör ner i kastrullen och koka ytterligare ca 1 minut.
  5. Tillsätt crème fraiche och grädde och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Till servering: Servera soppan med bröd, solrosfrön, pumpakärnor och yoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, grädde och turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche, grädde och turkisk yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsproduker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g frysta skivade champinjoner
  • 500 g fryst svampmix
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 8 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl crème fraiche (34%)
  • 1 dl vispgrädde (40%)
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • bröd
  • rostade solrosfrön och pumpakärnor
  • turkisk yoghurt
Lägg till i inköpslistan