Svampsoppa

14
1
Svampsoppa

En härligt värmande soppa med blandad svamp ger smak av skog och vildmark. En klick crème fraiche och lite grädde ger soppan en rund och fin karaktär. Avsluta med att strö några nypor pumpakärnor över och servera med ett gott bröd.

Svampsoppa

Ingredienser

4 portioner
225 g frysta skivade champinjoner
500 g fryst svampmix
1 gul lök
1 dl vitt matlagningsvin
8 dl vatten
1 msk japansk soja
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche (34%)
1 dl vispgrädde (40%)
salt
svartpeppar

Till servering

bröd
rostade solrosfrön och pumpakärnor
turkisk yoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, grädde och turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche, grädde och turkisk yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsproduker.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Rebecka

2019-01-03

Enkel god soppa. jag la även i kantarellfond och vitlök vilket gav soppan extra god smak!