Dags för mingelfest

Om du planerar ett mingelparty i detta nu och inte vet vare sig hur du ska bete dig när du får gäster eller vad du ska bjuda på så hjälper vi dig.
Tips: Här hittar du alla våra recept på drinkar.

För vissa kan ett mingel betyda att man står förstenad i ett hörn med en drink i ena handen och en sladdrig räka i den andra, desperat letandes efter en person att knyta kontakt med. Men för andra så betyder mingelfest att man med lätthet kryssar mellan diverse grupperingar och rör sig i sammanhanget som om det är det enda man har sysslat med i sitt liv. Oavsett vilket så kräver ett mingel god mat! Så varsågoda - här kommer ett gäng goda recept som passar att äta på stående fot eller halvliggandes i en soffa. 

Utmärkt mingelmat

 • Bagelchips

  Bagelchips

  Betyg 4.3 av 5.
  6 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Oj oj så populär du kommer att bli om du bjuder på dessa ljuvliga och knapriga bagelchips. Skvätt på lite olja, sprinkla lite salt och servera med en god dipp. Klart!

  Bagelchips
 • Ugnsrostade vindruvor med rosmarin

  Ugnsrostade vindruvor med rosmarin

  Betyg 3.7 av 5.
  16 personer har röstat
  Receptet har 3 kommentarer.

  Vad sa du sa du? JO! Ugnsrostade vindruvor tillsammans med de där ljuvliga bagelchipsen och en smakrik ost. Det är så otroligt gott detta!

  Ugnsrostade vindruvor med rosmarin
 • Kycklingspett med jordnötssås

  Kycklingspett med jordnötssås

  Betyg 4.5 av 5.
  82 personer har röstat
  Receptet har 17 kommentarer.

  Thailändska kycklingspett med jordnötssås går hem hos hela familjen. De saftiga kycklingspetten får smak av curry, och den magiska jordnötsdressingen av bland annat kokosgrädde, krossade jordnötter och röd curry. Servera gärna spetten med nykokt jasminris.

  Kycklingspett med jordnötssås
 • Grillade majskolvar med karibiska smaker

  Grillade majskolvar med karibiska smaker

  Betyg 5 av 5.
  5 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Finns det något somrigare än grillad majs? Knappast! Prova denna himmelska smakkombination och grilla majskolvarna med en het karibisk kryddblandning med cayennepeppar och kanel, servera med limejuice och rostad kokos.

  Grillade majskolvar med karibiska smaker
 • Arancini – risottobollar

  Arancini – risottobollar

  Betyg 4.1 av 5.
  33 personer har röstat
  Receptet har 10 kommentarer.

  Personen som uppfann boll-mat behöver belönas rikligt. Har du inte smakat risottobollar ännu så är det hög tid nu. Vi vågar lova att du kommer få spader pga så goda.

  Arancini – risottobollar
 • Potatispizza med pecorino och svamp

  Potatispizza med pecorino och svamp

  Betyg 3.6 av 5.
  7 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Den här pizzan är något utöver det vanliga! Potatis, persilja, pecorino, och om du vill var fin i kanten kan du stänka på lite tryffelolja. Så god!

  Potatispizza med pecorino och svamp
Lite goda råd på mingelvägen

Dags att visa lite intresse va

Kan ju verka helt omöjligt i vissa sammanhang. Det är ju otroligt enkelt att sväva bort i tanken när någon har gnatat på i 25 minuter om sin enbenta katt. MEN, du har att vinna på att fästa blicken på personen i fråga och nicka i samförstånd när det verkar passa in. 

För allt du är värd, kom ihåg namnet!

Nej men låt oss komma överens om att detta är lättare sagt än gjort? Hur vissa gör för att komma ihåg kan bara någon med extremt minne förklara för oss. Men som någon en gång sa, upprepa den nya personens namn när ni presenterar er för varandra, exempelvis genom att säga ”trevligt att träffas Eva”, då fastnar det lättare. Eller så får det dig bara att framstå som extremt intensiv och jobbig. Det återstår att se! Ännu märkligare blir det om du även har svårt att komma ihåg ansikten, då är risken stor att du hälsar på Eva femtiotvå gånger under minglet. 

Samtalsämnen - låt oss prata om denna puck

I ett första möte kanske det inte alltid är super att ta hela ens livshistoria i ett svep. Vi förstår, ibland vill man bara berätta för Eva om sina fotvårtor och sin kliande hårbotten men även här kan man börja smått. Och vem vet, ni kanske hittar gemensamma nämnare i att bara börja snacka om någon låt ni gillar.

Lämna när det är dags

Oj så enkelt det är att klistra fast sig vid någon vänlig själ som har valt att förbarma sig över en. Kanske är ni lika rädda för att ge er ut i havet av människor vars syfte i livet är just att skapa nya kontakter. Men testa att lämna den där trygga Eva-famnen du har hittat och kasta dig in i en ny gruppering av nervösskrattande människor så ska du nog se att det finns fler på festen som törstar efter samkväm. 

Följ upp utan att verka creepy

Okej, den här är känslig. Vi vill ju inte att du ska framstå som någon som skickar brev med urklippta tidningsbokstäver till folk. Om du träffar någon på festen, säg Lena, och det känns som att ni har delat ett antal goda skratt tillsammans så ser vi ingen anledning till att ni aldrig borde ses igen. Ställ frågan om ni ska ses. Det värsta som kan hända är att personen i fråga ger dig en förfärad och rädd blick och säger nej. Inte mer med det. 

Artiklar (1531)

Små munsbitar!

Läckra kanapéer

Perfekt som plockmat på minglet, aptitretare på buffébordet eller som förrätt.  

Gott grönt år!

Grönt nytt år!

Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.

Inspirerat av 90-talet!

Bjud på bästa mingelmaten

Här är mingelmat med asiatisk touch till festen. Fram med partytutorna och snittarna!

Gott & enkelt

Ostbricka x 2

Hur gör man en riktigt god ostbricka? Här får du förslag på en med milda ostar och en med smakrika.

Festligt firande!

Thanksgiving

Vi har listat rätterna som är ett måste för Thanksgiving och bjuder på fakta om högtiden.

Fira studenten

Recept till studentfirandet

Här får du förslag på mat som är god och lättlagad till studentmottagningen eller festen.