Arancini – risottobollar

22
3
Arancini – risottobollar

Arancini är ljuvliga gyllenbruna och frasiga friterade bollar gjorda på risotto! Passar utmärkt som tillbehör, förrätt eller snack. Perfekt att laga om du har risottorester, bara att panera och fritera.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Arancini – risottobollar

Ingredienser

20 st

Risotto

7 - 8 dl
vatten
2
buljongtärningar
1
riven vitlöksklyfta
2 dl
arborioris
2 msk
smör
2 msk
olivolja
1 dl
vin (gärna vitt)
1 1/2 dl
riven parmesanost
-
salt
-
peppar

Panering

1 1/2 dl
vetemjöl
2
uppvispade ägg
3 dl
panko
-
neutral olja till fritering

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

David

2021-04-28

Fantastiskt som förrätt, tilltugg eller tapas

Maria

2021-03-15

Lagade dessa med livet som insats. Använde överbliven, vanlig risotto. Den gick inte att forma till bollar, sen har jag aldrig varit med om något som exploderat på det här viset vid fritering förut.

Marcus

2021-01-09

Fantastiskt gott

Näringsvärde per portion

Energi 627 KJ / 150 kCal
Fett 7 g
Salt 1 g
Kolhydrater 16 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept