Arancini – risottobollar

Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
11
Arancini – risottobollar

Arancini är ljuvliga gyllenbruna och frasiga friterade bollar gjorda på risotto! Passar utmärkt som tillbehör, förrätt eller snack. Perfekt att laga om du har risottorester, bara att panera och fritera.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Arancini – risottobollar

Ingredienser

20 st

Risotto

7 - 8 dl vatten
2 grönsak- eller kycklingbuljongtärningar
1 riven vitlöksklyfta
2 dl arborioris
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl vin (gärna vitt)
1 1/2 dl riven parmesan
salt
peppar

Panering

1 1/2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl panko
neutral olja till fritering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Så goda!!

Louise

2024-07-24

Är receptet på 20 bollar för 4 personer? Undrar då det står 150 kcal/portion

Emmie

2024-03-31

Hej Emmie! Näringsberäkningen är beräknad per boll. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-02

Vad ska det vars för buljong ?

Kennet

2023-11-02

Tack Kennet för din kommentar! Vi har nu uppdatarat receptet. Grönsak- eller kycklingbuljong passar bra här. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-11-08

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi627 KJ / 150 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Friterad halloumi
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarella sticks
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade lökringar med panko
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastakroketter med citron- och dillmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Prästostrostad sparris och morötter med Nobisdressing
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga