Arancini – risottobollar

23
5
Arancini – risottobollar

Arancini är ljuvliga gyllenbruna och frasiga friterade bollar gjorda på risotto! Passar utmärkt som tillbehör, förrätt eller snack. Perfekt att laga om du har risottorester, bara att panera och fritera.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Arancini – risottobollar

Ingredienser

20 st

Risotto

7 - 8 dl vatten
2 buljongtärningar
1 riven vitlöksklyfta
2 dl arborioris
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl vin (gärna vitt)
1 1/2 dl riven parmesan
salt
peppar

Panering

1 1/2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl panko
neutral olja till fritering

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Björn

2022-06-23

Blir definitivt godare med fyllning typ mozzarella eller skinka. Finns flera sådana recept om ni googlar.

Pernilla

2021-12-26

Inte ens värt en stjärna! Verkligen inte ”så galet goda” som influencers vill hända. Smakade mest bara gammalt ris.

David

2021-04-28

Fantastiskt som förrätt, tilltugg eller tapas

Näringsvärde per portion

Energi 627 KJ / 150 kCal
Fett 7 g
Salt 1 g
Kolhydrater 16 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden