Arancini – risottobollar
Arancini är ljuvliga gyllenbruna och frasiga friterade bollar gjorda på risotto! Passar utmärkt som tillbehör, förrätt eller snack. Perfekt att laga om du har risottorester, bara att panera och fritera.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
20 st
Risotto
7 - 8 dl vatten
2 grönsak- eller kycklingbuljongtärningar
1 riven vitlöksklyfta
2 dl arborioris
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl vin (gärna vitt)
1 1/2 dl riven parmesan
salt
peppar
Panering
1 1/2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl panko
neutral olja till fritering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi627 KJ / 150 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g
Kommentarer
Så goda!!
Louise
2024-07-24Är receptet på 20 bollar för 4 personer? Undrar då det står 150 kcal/portion
Emmie
2024-03-31Hej Emmie! Näringsberäkningen är beräknad per boll. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-02Vad ska det vars för buljong ?
Kennet
2023-11-02Tack Kennet för din kommentar! Vi har nu uppdatarat receptet. Grönsak- eller kycklingbuljong passar bra här. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-08