Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Arancini – risottobollar

Arancini är ljuvliga gyllenbruna och frasiga friterade bollar gjorda på risotto! Passar utmärkt som tillbehör, förrätt eller snack. Perfekt att laga om du har risottorester, bara att panera och fritera.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risotto: Koka upp vatten och buljong. 
  2. Fräs vitlök och ris i smör och olja i en stor kastrull några minuter. 
  3. Häll på vinet och låt koka in. Tillsätt sedan buljongen, lite i taget. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills riset är mjukt och har lite tuggmotstånd, 20- 30 minuter. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar, låt svalna helt. Låt gärna risotton stå i kylen över natten så blir den enklare att rulla.
  4. Panering: Rulla risotton till bollar. Rulla först i mjöl, sedan ägg och sist panko.
  5. Värm oljan till 170-180°C. Fritera bollarna i omgångar tills de får fin färg. Låt rinna av på papper och ät direkt.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 20 st
Risotto
  • 7 - 8 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl arborioris
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vin
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • salt
  • peppar
Panering
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 3 dl panko
  • neutral olja till fritering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer