Arancini – risottobollar

Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
6
Arancini – risottobollar

Arancini är ljuvliga gyllenbruna och frasiga friterade bollar gjorda på risotto! Passar utmärkt som tillbehör, förrätt eller snack. Perfekt att laga om du har risottorester, bara att panera och fritera.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Arancini – risottobollar

Ingredienser

20 st

Risotto

7 - 8 dl  vatten
2   buljongtärningar
1   riven vitlöksklyfta
2 dl  arborioris
2 msk  smör
2 msk  olivolja
1 dl  vin (gärna vitt)
1 1/2 dl  riven parmesan
salt
peppar

Panering

1 1/2 dl  vetemjöl
2   uppvispade ägg
3 dl  panko
neutral olja till fritering

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Ska testa detta men vad är det för buljongtärning? Kött, kyckling, grönsaks? Mvh

Cecilia

2023-01-07

Blir definitivt godare med fyllning typ mozzarella eller skinka. Finns flera sådana recept om ni googlar.

Björn

2022-06-23

Inte ens värt en stjärna! Verkligen inte ”så galet goda” som influencers vill hända. Smakade mest bara gammalt ris.

Pernilla

2021-12-26

Näringsvärde per portion

Energi627 KJ / 150 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Friterad halloumi
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade lökringar med panko
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarella sticks
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prästostrostad sparris och morötter med Nobisdressing
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chips av aubergine och zucchini
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga