Arancini – risottobollar
Arancini är ljuvliga gyllenbruna och frasiga friterade bollar gjorda på risotto! Passar utmärkt som tillbehör, förrätt eller snack. Perfekt att laga om du har risottorester, bara att panera och fritera.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
20 st
Risotto
7 - 8 dl vatten
2 grönsak- eller kycklingbuljongtärningar
1 riven vitlöksklyfta
2 dl arborioris
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl vin (gärna vitt)
1 1/2 dl riven parmesan
salt
peppar
Panering
1 1/2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl panko
neutral olja till fritering
För alla
Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi627 KJ / 150 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g
Kommentarer
Är receptet på 20 bollar för 4 personer? Undrar då det står 150 kcal/portion
Emmie
2024-03-31Hej Emmie! Näringsberäkningen är beräknad per boll. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-02Vad ska det vars för buljong ?
Kennet
2023-11-02Tack Kennet för din kommentar! Vi har nu uppdatarat receptet. Grönsak- eller kycklingbuljong passar bra här. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-08Fantastiskt gott! Gjorde på mitt egna risotto-recept med finhackad svamp i och fyllde med lite mozzarella.
Carolina
2023-09-18