UNDER 15 MIN | Enkel

Bagelchips

Har du bagels över? Gör egna bagelchips! Torra bagels kan du enkelt förvandla till krispiga bagelchips, perfekt som snittar eller att servera med dipp. Skiva bara bagelsen, blanda med olja och salt och rosta i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30-40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär bagelsen i tunna skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Strö över salt.
  3. Ställ in i mitten av ugnen 4-5 minuter tills de är gyllene. Ta ut plåten och vänd chipsen. Ställ in ytterligare 4-5 minuter. Låt svalna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 30-40 st
  • 2 bagels
  • ca 3 msk neutral olja
  • 1/2 tsk salt