Potatispizza med pecorino och svamp
Skivad kokt potatis är otippat gott på pizzan. Tillsammans med andra svenska smaker som skogschampinjoner och persilja är den här potatispizzan en riktig hit. Den som vill toppar med tryffelolja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
1 plåt
1 sats pizzadeg (se länk i steg 1 eller köp färdig pizzadeg)
500 g kokt, kall fast potatis
500 g skogschampinjoner
1/2 dl olivolja
salt
peppar
Till servering
2 dl riven pecorinoost
2 dl finhackad persilja
oliv- eller tryffelolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknad per plåt.
Energi15382 KJ / 3671 kCal
Fett158 g
Salt9.55 g
Kolhydrater446 g
Protein92 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer