Potatispizza med pecorino och svamp

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Potatispizza med pecorino och svamp

Skivad kokt potatis är otippat gott på pizzan. Tillsammans med andra svenska smaker som skogschampinjoner och persilja är den här potatispizzan en riktig hit. Den som vill toppar med tryffelolja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Potatispizza med pecorino och svamp

Ingredienser

1 plåt
1 sats pizzadeg (se länk i steg 1 eller köp färdig pizzadeg)
500 g kokt, kall fast potatis
500 g skogschampinjoner
1/2 dl olivolja
salt
peppar

Till servering

2 dl riven pecorinoost
2 dl finhackad persilja
oliv- eller tryffelolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknad per plåt.
Energi15382 KJ / 3671 kCal
Fett158 g
Salt9.55 g
Kolhydrater446 g
Protein92 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tryffeldoftande sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cacio e pepe-pizza
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza Ciabatta
Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogspizza
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips
Betyg 4.7 av 5.
184 personer har röstat
Över 60 min att tillaga