Potatispizza med pecorino och svamp

5
0
Potatispizza med pecorino och svamp

Skivad kokt potatis är otippat gott på pizzan. Tillsammans med andra svenska smaker som skogschampinjoner och persilja är den här potatispizzan en riktig hit. Den som vill toppar med tryffelolja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Potatispizza med pecorino och svamp

Ingredienser

1 plåt
1
sats pizzadeg (se länk i steg 1 eller köp färdig pizzadeg)
500 g
kokt, kall fast potatis
500 g
skogschampinjoner
1/2 dl
olivolja
-
salt och peppar

Till servering

2 dl
riven pecorinoost
2 dl
finhackad persilja
-
oliv- eller tryffelolja

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ostersättning.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknad per plåt.

Gör så här

Tips

Skär i små bitar och servera som tilltugg.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 15382 KJ / 3671 kCal
Fett 158 g
Salt 9.55 g
Kolhydrater 446 g
Protein 92 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept