Potatispizza med pecorino och svamp

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Potatispizza med pecorino och svamp

Skivad kokt potatis är otippat gott på pizzan. Tillsammans med andra svenska smaker som skogschampinjoner och persilja är den här potatispizzan en riktig hit. Den som vill toppar med tryffelolja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Potatispizza med pecorino och svamp

Ingredienser

1 plåt
1   sats pizzadeg (se länk i steg 1 eller köp färdig pizzadeg)
500 g  kokt, kall fast potatis
500 g  skogschampinjoner
1/2 dl  olivolja
salt och peppar

Till servering

2 dl  riven pecorinoost
2 dl  finhackad persilja
oliv- eller tryffelolja

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ostersättning.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknad per plåt.

Gör så här

Tips

Skär i små bitar och servera som tilltugg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi15382 KJ / 3671 kCal
Fett158 g
Salt9.55 g
Kolhydrater446 g
Protein92 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips
Betyg 4.7 av 5.
179 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tryffeldoftande sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogspizza
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampfrittata med lagrad ost
Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza bianco med grönkål och mandel
Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga