UNDER 15 MIN | Medel

Ugnsrostade vindruvor med rosmarin

Det godaste man kan göra med vindruvor är att rosta dem med rosmarin och havssalt. De blir en riktig smakexplosion och passar underbart fint till rostat bröd och ricotta.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj vindruvorna och låt rinna av ordentligt.
  3. Lägg druvorna på en ugnsplåt. Ringla över olivolja. Krydda med salt och rosmarin.
  4. Rosta i ugnen ca 30 min. Låt svalna en aning.
  5. Rosta brödet. Bred ricotta på brödet och toppa med vindruvorna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj lämpligt bröd och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och mjölkproteinfri färskostersättning.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g röda vindruvor
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 6 skivor surdegsbröd
  • 250 g ricottaost

Näringsvärde
Per portion

Energi 733 kJ / 175 kCal