Ugnsrostade vindruvor med rosmarin

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
3
Ugnsrostade vindruvor med rosmarin

Det godaste man kan göra med vindruvor är att rosta dem med rosmarin och havssalt. De blir en riktig smakexplosion och passar underbart fint till rostat bröd och ricotta.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Ugnsrostade vindruvor med rosmarin

Ingredienser

6 portioner
500 g röda vindruvor
2 msk olivolja
1 krm flingsalt
2 tsk finhackad rosmarin
6 skivor surdegsbröd
250 g ricottaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Låter spännande. Får testa

Marita

2022-09-10

Explosion? Nej inte mycket som stämde. i beskrivningen. Smakade varma, mjuka, russin tillsammans med smaklös ost på torrt (rostat) bröd.

Ninni

2021-01-02

Smakexplosionen uteblev helt. Lät mycket spännande men föll platt.

Jessica

2018-02-18

Näringsvärde per portion

Energi733 KJ / 175 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ajo blanco
Betyg 2.6 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med vindruvor och rosmarin
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Druvsalsa med hetta
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vindruvsglass
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade vindruvor med vaniljglass
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga