Innertemperatur
Här hittar du den perfekta innertemperatur för just din köttdetalj.
Hur lyckas man med saftig och mör kyckling? Här har vi saftiga tips som gör att du lyckas med kycklingen varje gång och några riktigt goda kycklingrecept att prova. Hoppas det smakar!
Tips: Här hittar du fler recept med kycklling.
Tillaga helst en helt tinad och rumstempererad kyckling, särskilt om du ska grilla eller steka i pannan. De höga temperaturerna gör annars kycklingen torr innan den har tinat.
Om du tillagar fryst kyckling är det bäst att använda ugnen - och då på så låg temperatur som möjligt.
Hemligheten till en godare och saftigare fågel stavas syra: ha valfri citrus, vin eller vinäger i marinaden så blir köttet mörare. Andra goda grejer att blanda i marinaden är vitlök, soja och rosmarin eller timjan.
Om du är osäker är en termometer din bästa vän. Kycklingen är perfekt när innertemperaturen är 70 ° på bröst och lårfilé och 82° inne vid benet på ben och klubba.
För höga temperaturer ger en torr fågel. Ugnen ska inte vara varmare än 200°. Du misslyckas aldrig med kyckling i stekpanna om du börjar med att bryna snabbt på hög värme, för att sedan sänka till under medelvärme och steka klart.
Testa olika varianter av kyckling! Strimlor blir extra möra i såser och grytor och halverade filéer passar utmärkt till att panera eller fritera.
Med saftig kyckling, fräsch asiatisk nudelsallad och het srirachamajonnäs bjuder du in till en spännande smakresa, självklart med mellanlandning på grillen. Marinera nudlarna med ingefära, koriander, lime, gurka, chili och lite sesamolja. Till detta – grillad broccoli och kycklinglårfiléer.
Grillad kyckling med ingefärsnudlar och sriracha mayoAsiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris är en god middag med lite sting. De saftiga kycklingbullarna får smak av ingefära, röd curry och vitlök och serveras sedan i en smarrig sås gjord på kokosmjölk. Tillsammans med krämigt kokosris med rostad kokos blir måltiden komplett.
Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosrisGrillad paprika och kyckling och grunden till en riktigt god sallad är klar. Paprikasalladen blir komplett när den toppas med smakrik dressing av persilja och pistagenötter samt bitar av fetaost.
Grillad paprikasallad med kycklingfilé och pistagedressingKycklingfiléerna serveras med en fräsch ljummen nudelsallad med krispig paprika, het röd chili, rödlök och krämig avokado. Smaksätt med frisk lime, garnera med mangoldblad och njut!
Kyckling med ingefära och limePasta med pesto är en klassiker som både är lätt att laga och god att äta! Här serveras den med minutfiléer av kyckling som får härlig smak av att stekas i vitlök. Blanda ner söta plommontomater i den krämiga pastan och toppa med kryddig rucola. Bon appétit!
Krämig pasta pesto med vitlöksstekt kycklingSaftiga kycklingfiléer med en fräsch sås serveras med goda ugnsstekta potatisar och paprikabitar. Skiva kycklingen och servera allt tillsammans med krispig sallad.
Citronkyckling med rostad paprika och basilikasåsFajitas – hurra! Fyllningen i tortillan består ikväll av strimlad kyckling, både gul och röd paprika, samt små kidneybönor för extra mättnad. Detta får puttra i pannan med en salsa, och fyllningen läggs sedan ihop med sallad i brödet. Smaklig fajitas önskar vi!
Kycklingfajitas med kidneybönorEn krämig gryta är både värmande och mättande! Här med kyckling i en gräddig sås som smaksätts med timjan och fänkål. Tomatsalladen bryter av fint och adderar fräschör till rätten.
Krämig kycklinggryta med fänkål och timjanSno snabbt ihop denna ljuvligt gräddiga pasta! Färska körsbärstomater, babyspenat och citron tillför pastan en härlig fräschör. Strössla med syndigt goda ostflarn och servera.
Kycklingpasta med tomat och spenatHär hittar du den perfekta innertemperatur för just din köttdetalj.
Här får du tips på hur du kan förbereda mycket fläsk och kyckling för en lyckad fest med grillat.
Vi har listat 10 enkla recept på grillsåser, perfekt till varma sommarkvällar!
Vill du prova något annat än julskinka? Gör en saftig julkyckling fullsprakande av smaker!
Här tipsar vi om våra bästa tillbehör till kräftor som förgyller det röda kräftkalaset!
Ett gott och nyttigt år får du med dessa härligt nyttiga skaldjursrecept
Komplettera buffén med olika röror – gott till klassiska rätter som pajer, sallad och bröd.
När du vill bjuda på något festligt som ändå går fort att laga till så vill vi slå ett slag för en riktigt lyxig pasta med skaldjur. Vi tänker spaghetti med stora härliga räkor, linguine med blåmusslor eller klassikern pasta vongole. Här kommer tips på 6 festliga recept!