Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingstroganoff

Variation är toppen! Här är en stroganoff med strimlad kycklingfilé i. Hemligheten i såsen är att du lagar den med röd paprika vars smak förstärks med paprikapulver. Resultatet blir en krämig kycklinggryta som faller både stora och små i smaken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stor gryta tills den börjar få färg. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den är mjuk. Strö paprikapulvret över kycklingen och rör ner tomatpurén, buljongen och grädden. Låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Rör ner den i grytan och låt den bli varm.
  5. Servera stroganoffen med riset och gärna en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 550 g strimlad kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 röd paprika
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2195 kJ / 525 kCal