Krämig biff Stroganoff med tomatpesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig biff Stroganoff med tomatpesto

En mustig och värmande biff stroganoff på mör smakrik rostbiff, krämig crème fraiche och röd tomatpesto. Trots att denna underbara höstgryta är snabblagad smakar den som ett härligt långkok. Servera ångande varma stroganoffen i din finaste skål och njut med ris och en frisk rödlökssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär salladen i bitar. Skala och skiva löken. Blanda vinäger, olja och senap och vänd runt salladen och löken i dressingen.
  3. Biff Stroganoff: Strimla köttet och stek i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt crème fraiche, mjölk och tomatpesto och låt allt sjuda några minuter.
  4. Servera köttet i såsen med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris eller annat gryn
  • 2 hjärtsallad
  • 1 rödlök
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk senap
Biff Stroganoff
  • ca 300 g rostbiff
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl tomatpesto
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3037 kJ / 725 kCal