Jordnötsgryta

Prova en vegogryta med kikärtor, vitkål och grillade paprikor i en sås av kokosmjölk och jordnötssmör. Grytan är en krämig, nötig och värmande rätt som snäll för både plånboken och magen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 morötter
250 g vitkål
1 inlagd grillad paprika
2 tsk röd currypaste
1/2 msk olja
1/2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
3/4 dl osötad jordnötssmör
3 dl vatten
1 tsk strösocker eller honung
4 1/2 dl kokta kikärtor (4 1/2 dl motsvarar ca 1 1/2 förp à 380 g)
salt
svartpeppar
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god och mättande bas vilket uppskattas, men något saknas som andra säger. Jag provade på lime, en msk socker, mer rostat paprika- & chilipulver och salta jordnötter på toppen, och då blev det bättre. Bara man kan fixa till smaken lite så är det ett jättebra recept
Jacob
2022-04-01Vi använde rostade och saltade solroskärnor från ett annat recept, och då blev det gott. Mer jordnötssmör också. Vi tyckte också att det fattades något i smaken men dagen efter var grytan faktiskt mycket godare. Som om smakerna utvecklats. Men att strössla salta och rostade solroskärnor/nötter är nog ett måste! Funkar säkert med jordnötter också
Ulrika
2022-03-11Läste recensionerna om att mer kryddor krävdes. Med extra currypasta, riven ingefära , fisksås för sälta och lite sambal var detta riktigt gott! Dock saknade vi någon ingrediens med tuggmotstånd så nästa gång kör vi i kyckling eller något annat protein i den goda såsen.
Agneta
2022-02-12