Jordnötsgryta
Prova en vegogryta med kikärtor, vitkål och grillade paprikor i en sås av kokosmjölk och jordnötssmör. Grytan är en krämig, nötig och värmande rätt som snäll för både plånboken och magen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 morötter
250 g vitkål
1 inlagd grillad paprika
2 tsk röd currypaste
1/2 msk olja
1/2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
3/4 dl osötad jordnötssmör
3 dl vatten
1 tsk strösocker eller honung
4 1/2 dl kokta kikärtor (4 1/2 dl motsvarar ca 1 1/2 förp à 380 g)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god och mättande bas vilket uppskattas, men något saknas som andra säger. Jag provade på lime, en msk socker, mer rostat paprika- & chilipulver och salta jordnötter på toppen, och då blev det bättre. Bara man kan fixa till smaken lite så är det ett jättebra recept
Jacob
2022-04-01Vi använde rostade och saltade solroskärnor från ett annat recept, och då blev det gott. Mer jordnötssmör också. Vi tyckte också att det fattades något i smaken men dagen efter var grytan faktiskt mycket godare. Som om smakerna utvecklats. Men att strössla salta och rostade solroskärnor/nötter är nog ett måste! Funkar säkert med jordnötter också
Ulrika
2022-03-11Läste recensionerna om att mer kryddor krävdes. Med extra currypasta, riven ingefära , fisksås för sälta och lite sambal var detta riktigt gott! Dock saknade vi någon ingrediens med tuggmotstånd så nästa gång kör vi i kyckling eller något annat protein i den goda såsen.
Agneta
2022-02-12