Tomat- och kokosgryta med grönkål
Recept på vegansk gryta med kokosmjölk och tomat tillsammans med svarta bönor och grönkål. Låt grytan ta smak av curry, ingefära och sambal oelek och servera med matvete eller havreris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete eller havreris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g färsk eller fryst tinad grönkål
1 msk finriven ingefära
1 msk olja
2 msk curry
1 msk tomatpuré
1/2 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
4 1/2 dl kokta svarta bönor (4 1/2 dl motsvarar ca 1 1/2 förp à 380 g)
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1/2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör så här
Tips
Istället för grönkål går det bra att använda bladspenat.
Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.
Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så gott och uppskattat av alla!
Elin
2023-12-18Men så gott!
Anna
2023-08-27Perfekt för storkok om man vill göra mycket mat snabbt! Tar lite mindre krossade tomater för att få den lite krämigare.
Emmy
2023-03-07