Tomat- och kokosgryta med grönkål

27
7
Tomat- och kokosgryta med grönkål

Recept på vegansk gryta med kokosmjölk och tomat tillsammans med svarta bönor och grönkål. Låt grytan ta smak av curry, ingefära och sambal oelek och servera med matvete eller havreris.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Tomat- och kokosgryta med grönkål

Ingredienser

4 portioner
4 port matvete eller havreris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g färsk eller fryst tinad grönkål
1 msk finriven ingefära
1 msk olja
2 msk curry
1 msk tomatpuré
1/2 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
4 1/2 dl kokta svarta bönor (4 1/2 dl motsvarar ca 1 1/2 förp à 380 g)
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1/2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Tips

Istället för grönkål går det bra att använda bladspenat.
Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Moa

2022-02-17

Supergod vardagsmat, som även duger fint till helgen. En ny favorit känns det som!

Elisabeth

2022-02-07

Så gott! Kommer absolut att göra detta igen.

Maria

2022-02-07

Jättegott. Kul med nya smaker.