Tomat- och kokosgryta med grönkål

Recept på vegansk gryta med kokosmjölk och tomat tillsammans med svarta bönor och grönkål. Låt grytan ta smak av curry, ingefära och sambal oelek och servera med matvete eller havreris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port matvete eller havreris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g färsk eller fryst tinad grönkål
1 msk finriven ingefära
1 msk olja
2 msk curry
1 msk tomatpuré
1/2 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
4 1/2 dl kokta svarta bönor (4 1/2 dl motsvarar ca 1 1/2 förp à 380 g)
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1/2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
salt
svartpeppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott, nyttigt, lättlagat! Hade i lite creme fraiche för att få en rundare smak.
Sara
2025-03-09Så gott och uppskattat av alla!
Elin
2023-12-18Men så gott!
Anna
2023-08-27