Kikärtsgryta med paprika och solroskärnor
Laga kikärtsgryta med söta grillade paprikor, nötiga solroskärnor och smak av spiskummin och hetta från sambal oelek. Grytan serveras tillsammans med ugnsrostad potatis och krispiga haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
1 kg små potatisar (t ex delikatesspotatis)
1 msk olja
2 krm salt
2 dl solroskärnor
1 tsk malen spiskummin
2 inlagda grillade paprikor
1 msk tomatpuré
1 tsk balsamicosirap eller honung
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk sambal oelek
1 msk olja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 1/2 dl kokta kikärtor (4 1/2 dl motsvarar ca 1 1/2 förp à 380 g)
salt
svartpeppar
200 g frysta haricots verts (bönor)
1 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Du kan använda valfri sorts buljongtärning, välj den du har hemma.
Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.
Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Grytan blev som en soppa, 3dl vatten är nog alldeles förmycket.
Ida
2022-02-02Smidigt och gott!
Lina
2022-02-01Enkel och lättlagad vardagsrätt. Åt rätten tillsammans med en hemmagjord vitlökssås, det blev mycket gott!
Malin
2022-01-29