Kikärtsgryta med paprika och solroskärnor

18
7
Kikärtsgryta med paprika och solroskärnor

Laga kikärtsgryta med söta grillade paprikor, nötiga solroskärnor och smak av spiskummin och hetta från sambal oelek. Grytan serveras tillsammans med ugnsrostad potatis och krispiga haricots verts.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Kikärtsgryta med paprika och solroskärnor

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

1 kg små potatisar (t ex delikatesspotatis)
1 msk olja
2 krm salt
2 dl solroskärnor
1 tsk malen spiskummin
2 inlagda grillade paprikor
1 msk tomatpuré
1 tsk balsamicosirap eller honung
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk sambal oelek
1 msk olja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 1/2 dl kokta kikärtor (4 1/2 dl motsvarar ca 1 1/2 förp à 380 g)
salt
svartpeppar
200 g frysta haricots verts (bönor)
1 msk olja
1 riven vitlöksklyfta

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Du kan använda valfri sorts buljongtärning, välj den du har hemma.
Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Ida

2022-02-02

Grytan blev som en soppa, 3dl vatten är nog alldeles förmycket.

Lina

2022-02-01

Smidigt och gott!

Malin

2022-01-29

Enkel och lättlagad vardagsrätt. Åt rätten tillsammans med en hemmagjord vitlökssås, det blev mycket gott!