Kikärtsgryta med paprika och solroskärnor
Laga kikärtsgryta med söta grillade paprikor, nötiga solroskärnor och smak av spiskummin och hetta från sambal oelek. Grytan serveras tillsammans med ugnsrostad potatis och krispiga haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
1 kg små potatisar (t ex delikatesspotatis)
1 msk olja
2 krm salt
2 dl solroskärnor
1 tsk malen spiskummin
2 inlagda grillade paprikor
1 msk tomatpuré
1 tsk balsamicosirap eller honung
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk sambal oelek
1 msk olja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 1/2 dl kokta kikärtor (4 1/2 dl motsvarar ca 1 1/2 förp à 380 g)
salt
svartpeppar
200 g frysta haricots verts (bönor)
1 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! De mixade solroskärnorna gjorde mkt! Tog 3 dl vatten enligt recept och det blev perfekt!
Linda therese
2024-06-30Grytan blev som en soppa, 3dl vatten är nog alldeles förmycket.
Ida
2022-02-02Smidigt och gott!
Lina
2022-02-01