Kikärtsgryta med paprika och solroskärnor

Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
8
Kikärtsgryta med paprika och solroskärnor

Laga kikärtsgryta med söta grillade paprikor, nötiga solroskärnor och smak av spiskummin och hetta från sambal oelek. Grytan serveras tillsammans med ugnsrostad potatis och krispiga haricots verts.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Kikärtsgryta med paprika och solroskärnor

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

1 kg små potatisar (t ex delikatesspotatis)
1 msk olja
2 krm salt
2 dl solroskärnor
1 tsk malen spiskummin
2 inlagda grillade paprikor
1 msk tomatpuré
1 tsk balsamicosirap eller honung
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk sambal oelek
1 msk olja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 1/2 dl kokta kikärtor (4 1/2 dl motsvarar ca 1 1/2 förp à 380 g)
salt
svartpeppar
200 g frysta haricots verts (bönor)
1 msk olja
1 riven vitlöksklyfta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! De mixade solroskärnorna gjorde mkt! Tog 3 dl vatten enligt recept och det blev perfekt!

Linda therese

2024-06-30

Grytan blev som en soppa, 3dl vatten är nog alldeles förmycket.

Ida

2022-02-02

Smidigt och gott!

Lina

2022-02-01

Testa liknande recept

Krämig skinkgryta med gröna bönor
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italienskt lamm med haricots verts och polenta
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wokade paprikor och bönor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga