Currygryta med potatis, blomkål och paneer

12
3
Currygryta med potatis, blomkål och paneer

Servera en gryta med potatis, blomkål och den indiska osten paneer med smaker av gul curry och koriander. En färgstark och prisvärd gryta som mättar hela familjen!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Currygryta med potatis, blomkål och paneer

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rinriven ingefära
1 msk curry
olja
500 g blomkål
500 g potatis
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
225 g paneer ost
1 msk fryst koriander
salt
svartpeppar

Till servering

koriander
naanbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt paneerost mot laktosfri halloumi eller tofu. Byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt paneerost mot tofu. Byt naanbröd mot mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Tips

Istället för paneer-ost kan du använda naturell, fast tofu.

Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Mila

2022-03-31

För mycket vatten, och inte tillräckligt mycket smak.

Ulrika

2022-01-31

Jag gjorde den utan paneer. Tyckte att den var väldigt vattnig. Jag kanske försöker igen med havregrädde eller kokosmjölk. Annars var det fräscht med ingefäran.

Sara

2022-01-27

Använde tofu istället och la till chiliflakes och kikärter, grymt gott! Och hemgjort naan med vitlökssmör