Denna fräscha grönsak passar perfekt i soppor, sallader, juicer och smoothies. Men vad är det som gör den så nyttig? Det har vi tagit reda på. Dessutom 5 goda recept!
Vad är det som gör grönkålen så omtalad om sina nyttigheter? Här har du svaren!
Grönkål är en riktig C-vitaminbomb! 100 gram grönkål innehåller ungefär 50% mer vitamin C än samma mängd apelsin.
Grönkål är kalorifattigt men mättar bra och är därför bra livsmedel för den som vill hålla vikten.
Grönkål innehåller fibrer som magen blir glad av.
Den starkt gröna färgen indikerar ett högt antioxidantinnehåll som kan neutralisera fria radikaler som bildats i kroppen.
Grönkål innehåller en hel del folsyra. 100 g grönkål tillgodoser ungefär 25% av dagsbehovet hos en vuxen (20% för en gravid kvinna). Lite baljväxter, fullkornsprodukter och jordgubbar på det så är du i hamn!
Grönkålen är ju inte bara nyttig utan också väldigt god. Här är några av våra favoritrecept med grönkål!
Här snackar vi pangsmoothie! Blanda grönkål med rödbetor, avokado och banan så har du ett riktigt bra mellanmål!
Går det att INTE gilla pizza? Den här nyttiga varianten på blomkålsbotten toppas med grönkål, fikon och pesto. En riktig höjdare!
Ja! Grönkålschips är suveräna snacks, men även grymma som topping på bland annat soppa!
Piggna till med denna gröna, nyttiga drink. Grönkål, äpple, selleri och citron ger sköna vitaminer.
Byt ut spenaten till grönkål nästa gång du tänkt göra spenatsoppa! Det blir både gott och extra nyttigt!