Grönkålschips med sesamfrön

15
4
Grönkålschips med sesamfrön

Sesamfrön ger en asiatisk twist till de här frasiga grönkålschipsen. Inte konstigt att grönkålschips har blivit så populära som snacks när det både är syndigt gott och snabbt fixat plus innehåller massa nyttigheter.

Skriv ut
Grönkålschips med sesamfrön

Ingredienser

4 portioner
4 msk
sesamfrö
4 msk
olja
1 tsk
nymalen svartpeppar
3 krm
salt
ca 400 g
hela grönkålsblad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Agneta

2021-05-19

Passar det bättre att äta dom varma/ljumma eller går det att äta dom kalla???

Redaktionen ICAse

2021-05-26

Hej Agneta! De svalnar ganska snabbt och de är jättegoda att äta kalla. Förvara dem i en lufttät burk om det mot förmodan blir några över :) Lycka till Hälsningar Ulrika

Pontus

2021-05-02

Hur ska man laga det???

Redaktionen ICAse

2021-05-04

Hej Pontus! Du ska först massera in sesamfrö, olja, svartpeppar och salt i grönkålen och bre ut dem glest i en långpanna. Sen ska du tillaga dom i ugnen i omgångar så att kålen blir krispig. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Camilla

2020-12-23

Ska man äta dem varma direkt från ugnen eller kalla?

Näringsvärde per portion

Energi 831 KJ / 199 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 4 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept