Grönkålschips med sesamfrön

36
9
Grönkålschips med sesamfrön

Sesamfrön ger en asiatisk twist till de här frasiga grönkålschipsen. Inte konstigt att grönkålschips har blivit så populära som snacks när det både är syndigt gott och snabbt fixat plus innehåller massa nyttigheter.

Grönkålschips med sesamfrön

Ingredienser

4 portioner
4 msk sesamfrö
4 msk olja
1 tsk nymalen svartpeppar
3 krm salt
ca 400 g hela grönkålsblad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Ulrica sophie

2022-06-03

Använd aldrig peppar! Trodde det var fel på grönkålen men inte🫤 nu kämpar vi för att få barnen att gilla grönkål igen😤

Lina

2022-03-18

Testade grönkålschips hos en väninna för första gången härförleden. Supergott, vet inte om det var just det här receptet dock. Jag hade ingen grönkål hemma ikväll men ruccola som behövdes göras vid så då tog jag den istället (minska matsvinn osv.). Så jag tänkte att jag testar med den. Det blev minst lika bra, lite pepprigare i smaken men annars samma smakupplevelse, känslan av att det bara smälter i munnen. Och sesamfröna. Wow!!!!

Pär-magnus

2022-03-18

Det här med att göra i omgångar, ska man ta ut plåten eller räcker det med att öppna luckan?

Näringsvärde per portion

Energi 831 KJ / 199 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 4 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden