UNDER 30 MIN | Medel

Grönkålschips med sesamfrön

Sesamfrön ger en asiatisk twist till de här frasiga grönkålschipsen. Inte konstigt att grönkålschips har blivit så populära som snacks när det både är syndigt gott och snabbt fixat plus innehåller massa nyttigheter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Massera in sesamfrö, olja svartpeppar och salt i grönkålen och lägg ut dem glest i en långpanna.
  3. Tillaga grönkålen i omgångar, mitt i ugnen ca 15 minuter. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk sesamfrö
  • 4 msk olja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 krm salt
  • ca 400 g hela grönkålsblad

Näringsvärde
Per portion

Energi 831 kJ / 199 kCal