Grönkålschips med sesamfrön
Sesamfrön ger en asiatisk twist till de här frasiga grönkålschipsen. Inte konstigt att grönkålschips har blivit så populära som snacks när det både är syndigt gott och snabbt fixat plus innehåller massa nyttigheter.
Ingredienser
4 portioner
4 msk sesamfrö
4 msk olja
1 tsk nymalen svartpeppar
3 krm salt
ca 400 g hela grönkålsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi831 KJ / 199 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g
Kommentarer
Använd aldrig peppar! Trodde det var fel på grönkålen men inte🫤 nu kämpar vi för att få barnen att gilla grönkål igen😤
Ulrica sophie
2022-06-03Testade grönkålschips hos en väninna för första gången härförleden. Supergott, vet inte om det var just det här receptet dock. Jag hade ingen grönkål hemma ikväll men ruccola som behövdes göras vid så då tog jag den istället (minska matsvinn osv.). Så jag tänkte att jag testar med den. Det blev minst lika bra, lite pepprigare i smaken men annars samma smakupplevelse, känslan av att det bara smälter i munnen. Och sesamfröna. Wow!!!!
Lina
2022-03-18Det här med att göra i omgångar, ska man ta ut plåten eller räcker det med att öppna luckan?
Pär-magnus
2022-03-18