UNDER 30 MIN | Medel

Krämig rödbetssmoothie med grönkål

Denna rödbetssmoothie är fylld av nyttigheter och har en vackert lila färg. Avokado och banan gör den len och krämig. En perfekt lunch när du behöver äta på språng.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rödbetan i små bitar. Skölj och skär sellerin i mindre bitar.
  2. Dela och kärna ur avokadon, gröp ut köttet. Skala bananen.
  3. Mixa alla ingredienser i en blender eller matberedare. Häll upp i glas.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g rödbetor
  • 2 selleristjälkar
  • 1 mogen avokado
  • 1 grön (omogen) banan
  • 2 dl hackad grönkål
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 dl frysta hallon
  • 2 - 3 msk färskpressad citronjuice

Näringsvärde
Per portion

Energi 557 kJ / 133 kCal