Blomkål, mandelmjöl, parmesan och ägg blir till en superbra pizzabotten. Toppa blomkålspizzan med grönkål, färska fikon och pesto – det blir en oemotståndlig smakupplevelse! Använd gärna färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2017
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och kontrollera peston.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och färskostersättning. Mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nina
2020-06-16Jättegoda smaker! Men pizzan fastnade i bakplåtspappret så man fick skrapa ihop ett litet pizzamos för att undvika att äta papper... Kanske hade jag bara otur? 😕
Redaktionen ICAse
2020-06-17Hej Nina! Tråkigt att den fastnade. Prova att pensla pappret med lite olja nästa gång om det blir bättre. Hälsningar Ulrika
Lars
2020-01-20Jäsickens så gott; och de där klickarna pesto är verkligen prick över i.
Redaktionen ICAse
2020-01-21Hej Lars! Kul att höra att du gillade pizzan! Hälsningar Elina
Johanna
2019-08-07Sjukt smakrik och förvånansvärt gott!