Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon
Blomkål, mandelmjöl, parmesan och ägg blir till en superbra pizzabotten. Toppa blomkålspizzan med grönkål, färska fikon och pesto – det blir en oemotståndlig smakupplevelse! Använd gärna färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
Topping
100 g skuren grönkål
1/2 msk olivolja
2 krm salt
1 rödlök
4 färska fikon
200 g färskost
2 msk pinjenötter
1/2 dl pesto
Botten
600 g blomkål eller motsvarande mängd blomkålsris
3/4 dl mandelmjöl
2 dl finriven parmesan
2 stora ägg
1/2 tsk salt
1 msk torkad oregano
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2249 KJ / 538 kCal
Fett41 g
Salt2.44 g
Kolhydrater17 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Botten blir en deg
David
2024-07-16Botten blev inte knaprig utan degig. Ska det vara så? I övrigt god smak
David
2024-06-15Hej David! Ja, vad trist, men det kan vara lite knepigt att få blomkålsriset riktigt urkramat och "torrt" till botten. Hoppas du vill prova igen! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-17Väldigt gott, räcker till 2 personer, man vill definitivt äta 2 var, kanske t.o.m. mer..
Ida
2024-04-16