Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon

Blomkål, mandelmjöl, parmesan och ägg blir till en superbra pizzabotten. Toppa blomkålspizzan med grönkål, färska fikon och pesto – det blir en oemotståndlig smakupplevelse! Använd gärna färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Topping: Massera grönkålen tillsammans med olja och salt. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär fikonen i klyftor.
  3. Botten: Mixa blomkålen till ett fint ris i en matberedare eller riv fint på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil. Häll över ca 2 l kokande vatten. Låt svalna och krama ut vätskan.
  4. Blanda blomkål, mandelmjöl, parmesan, ägg, oregano, salt och peppar.
  5. Bred ut degen till 4 runda pizzor på 2 bakpappersklädda plåtar (för 4 port). Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen 10-15 minuter.
  6. Bred/tryck ut färskosten över bottnarna. Fördela rödlök, grönkål och pinjenötter över. Grädda ytterligare 5–7 minuter, tills grönkålen blivit lite krispig. Toppa med fikonen och klicka på peston.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och kontrollera peston.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och färskostersättning. Mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Topping
  • 100 g skuren grönkål
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 rödlök
  • 4 färska fikon
  • 200 g färskost
  • 2 msk pinjenötter
  • 1/2 dl pesto
Botten
  • 600 g blomkål eller motsvarande mängd blomkålsris
  • 3/4 dl mandelmjöl
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 stora ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2249 kJ / 538 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept