Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

19
6
Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Det finns mängder med recept på grönkålssoppa men detta är det klassiska, smaksatt så som man gjorde förr i tiden med lite mortlad anis och fänkål. Grädden gör smaken av grönkål mild och krämig. Mycket gott!

Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 tsk anisfrö
1 tsk fänkålsfrö
2 msk matolja
2 förp skuren grönkål (à 125 g)
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
4 ägg

Till servering

smör
bröd
ost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Johanna

2022-02-21

Supergod soppa!

Inga-lill

2022-01-13

Mums, jättegod! Eget

Karin

2021-12-29

Supergod soppa.

Näringsvärde per portion

Energi 2429 KJ / 580 kCal
Fett 50 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 18 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden