Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Betyg 4.4 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Det finns mängder med recept på grönkålssoppa men detta är det klassiska, smaksatt så som man gjorde förr i tiden med lite mortlad anis och fänkål. Grädden gör smaken av grönkål mild och krämig. Mycket gott!

Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 tsk anisfrö
1 tsk fänkålsfrö
2 msk matolja
2 förp skuren grönkål (à 125 g)
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
3 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg

Till servering

smör
bröd
ost

Gör så här

00:10:00
00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

21 st
  • Använde 200 gr ekologisk grönkål Icas ekologiska grönsaksbuljongtärning. Sparade på fettet och tillsatte Icas 2,5 dl mellangrädde. Hade också en halv fänkål hemma som fick följa med. Väldigt gott !

    Anna-lena

  • Jag gjorde lite redning så blev den inte så blaskig

    Birgitta

  • Alldeles för vattnig om en följer receptet.

    Marie

  • Mycket god soppa med nygammal smaksättning. Det lät lite underligt med anis och fänkål, men soppan blev jättegod. Inte alls vattnig, tog en tärning grönsaksbuljong, två Maggitärningar, anis och fänkål och bytte ut knappt tre deciliter vatten mot skinkspad. Svartpeppar, men inget salt. Jag använde färsk grönkål.

    Lotta

  • Jag är så fräck att jag avråder från Icas frysta grönkål till detta recept. Den är alldeles för grov. Findus hackade grönkål behöver det vara. Annars måste man mixa soppan slät, och det blir inte samma sak.

    Marcus

  • Överraskande gott! Maken var nog tveksam till maträtten men även han uppskattade den. Roligt med anis och fänkål som extra krydda. Grönkåln har fått en ny plats i det Fernrosiska hemmet.

    Rode

  • Förut stod det 2 förpackningar skuren grönkål (125g) så jag tog alltså hälften av grönkålen… (numera står det (a’ 125g)) Då blir det vattnigt… nu tog jag då 250g grönkål - blir bra!

    Susann

  • Barnens favorit här hemma, och de vuxnas också! Använder havregrädde som ger lite fylligare smak, mycket mindre vatten men behåller antalet buljongtärningar, och frusen finhackad grönkål så går det snabbare att laga.

    Lina

  • Instämmer om vätskemängden. Alldeles för mycket och då tog jag ändå bara 7,5 dl vatten och 2,5 dl grädde.

    Ingrid

  • Vätskemängden är minst dubbelt så mycket som den borde. Ingen kan ha provlagat den här. Jag följde tanklöst receptet och det var den vattnigaste grönkålssoppa jag någonsin smakat. Smaksättningen var inte heller den bästa. Undvik!!!

    Jonas

Näringsvärde per portion

Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett50 g
Salt2.5 g
Kolhydrater18 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Halländsk långkål
    Betyg 3.7 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Janssons frestelse med grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfritt kuvertbröd
    Betyg 2.4 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad