Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

10
3 Klimatsmart
Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Det finns mängder med recept på grönkålssoppa men detta är det klassiska, smaksatt så som man gjorde förr i tiden med lite mortlad anis och fänkål. Grädden gör smaken av grönkål mild och krämig. Mycket gott!

Skriv ut
Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1 tsk
anisfrö
1 tsk
fänkålsfrö
2 msk
matolja
2
förp skuren grönkål (à 125 g)
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
3 dl
vispgrädde
-
salt
-
svartpeppar
4
ägg

Till servering

smör
bröd
ost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Jan

12/18/2020

Fantastiskt! Kommer på bordet snart igen.

Anette

12/17/2020

Fantastiskt god och kommer göras igen . God smak och krämig.

Marie

12/5/2020

Äckligaste soppa vi någonsin ätit. Tunn och utan smak, tyvärr hamnade den i soptunnan.

Näringsvärde per portion

Energi 2429 KJ / 580 kCal
Fett 50 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 18 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept