Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor
Det finns mängder med recept på grönkålssoppa men detta är det klassiska, smaksatt så som man gjorde förr i tiden med lite mortlad anis och fänkål. Grädden gör smaken av grönkål mild och krämig. Mycket gott!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 tsk anisfrö
1 tsk fänkålsfrö
2 msk matolja
2 förp skuren grönkål (à 125 g)
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
3 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
Till servering
smör
bröd
ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett50 g
Salt2.5 g
Kolhydrater18 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Barnens favorit här hemma, och de vuxnas också! Använder havregrädde som ger lite fylligare smak, mycket mindre vatten men behåller antalet buljongtärningar, och frusen finhackad grönkål så går det snabbare att laga.
Lina
2024-07-03Instämmer om vätskemängden. Alldeles för mycket och då tog jag ändå bara 7,5 dl vatten och 2,5 dl grädde.
Ingrid
2024-02-01Vätskemängden är minst dubbelt så mycket som den borde. Ingen kan ha provlagat den här. Jag följde tanklöst receptet och det var den vattnigaste grönkålssoppa jag någonsin smakat. Smaksättningen var inte heller den bästa. Undvik!!!
Jonas
2024-01-15