Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Det finns mängder med recept på grönkålssoppa men detta är det klassiska, smaksatt så som man gjorde förr i tiden med lite mortlad anis och fänkål. Grädden gör smaken av grönkål mild och krämig. Mycket gott!

Gör så här
00:10:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett50 g
Salt2.5 g
Kolhydrater18 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
21 stAnvände 200 gr ekologisk grönkål Icas ekologiska grönsaksbuljongtärning. Sparade på fettet och tillsatte Icas 2,5 dl mellangrädde. Hade också en halv fänkål hemma som fick följa med. Väldigt gott !
Anna-lena
Jag gjorde lite redning så blev den inte så blaskig
Birgitta
Alldeles för vattnig om en följer receptet.
Marie
Mycket god soppa med nygammal smaksättning. Det lät lite underligt med anis och fänkål, men soppan blev jättegod. Inte alls vattnig, tog en tärning grönsaksbuljong, två Maggitärningar, anis och fänkål och bytte ut knappt tre deciliter vatten mot skinkspad. Svartpeppar, men inget salt. Jag använde färsk grönkål.
Lotta
Jag är så fräck att jag avråder från Icas frysta grönkål till detta recept. Den är alldeles för grov. Findus hackade grönkål behöver det vara. Annars måste man mixa soppan slät, och det blir inte samma sak.
Marcus
Överraskande gott! Maken var nog tveksam till maträtten men även han uppskattade den. Roligt med anis och fänkål som extra krydda. Grönkåln har fått en ny plats i det Fernrosiska hemmet.
Rode
Förut stod det 2 förpackningar skuren grönkål (125g) så jag tog alltså hälften av grönkålen… (numera står det (a’ 125g)) Då blir det vattnigt… nu tog jag då 250g grönkål - blir bra!
Susann
Barnens favorit här hemma, och de vuxnas också! Använder havregrädde som ger lite fylligare smak, mycket mindre vatten men behåller antalet buljongtärningar, och frusen finhackad grönkål så går det snabbare att laga.
Lina
Instämmer om vätskemängden. Alldeles för mycket och då tog jag ändå bara 7,5 dl vatten och 2,5 dl grädde.
Ingrid
Vätskemängden är minst dubbelt så mycket som den borde. Ingen kan ha provlagat den här. Jag följde tanklöst receptet och det var den vattnigaste grönkålssoppa jag någonsin smakat. Smaksättningen var inte heller den bästa. Undvik!!!
Jonas