Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Det finns mängder med recept på grönkålssoppa men detta är det klassiska, smaksatt så som man gjorde förr i tiden med lite mortlad anis och fänkål. Grädden gör smaken av grönkål mild och krämig. Mycket gott!

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 tsk anisfrö
1 tsk fänkålsfrö
2 msk matolja
2 förp skuren grönkål (à 125 g)
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
3 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
Till servering
smör
bröd
ost
Gör så här
00:10:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett50 g
Salt2.5 g
Kolhydrater18 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god soppa med nygammal smaksättning. Det lät lite underligt med anis och fänkål, men soppan blev jättegod. Inte alls vattnig, tog en tärning grönsaksbuljong, två Maggitärningar, anis och fänkål och bytte ut knappt tre deciliter vatten mot skinkspad. Svartpeppar, men inget salt. Jag använde färsk grönkål.
Lotta
2025-01-21Jag är så fräck att jag avråder från Icas frysta grönkål till detta recept. Den är alldeles för grov. Findus hackade grönkål behöver det vara. Annars måste man mixa soppan slät, och det blir inte samma sak.
Marcus
2025-01-04Överraskande gott! Maken var nog tveksam till maträtten men även han uppskattade den. Roligt med anis och fänkål som extra krydda. Grönkåln har fått en ny plats i det Fernrosiska hemmet.
Rode
2024-12-30