Grilltider

Gör egen glaze

En glaze sätter härlig smak och yta på vilken köttbit eller grönsak som helst. Att göra en egen glaze är faktiskt lättare än du tror. Här tipsar vi om flera grymma recept.
Tips! Se alla våra recept på glaze.

Vad är glaze?

Glaze penslas på på kött och grönsaker medan de ligger på grillen. När glazen hettas upp kommer nya smaker fram. Då glaze alltid innehåller någon form av socker så bränns det lätt, därför penslas glazen med fördel på mot slutet av grillningen.

Kan du inte få nog av glaze? Gör en så kallad dubbelglaze - pensla på ytterligare ett lager precis när du plockar bort maten från grillen. Utöver mer smak så blir även ytan på maten härligt glansig.

Grymma glaze-recept

  1. Texas Smoke-glaze

    1. Texas Smoke-glaze

    Betyg 3.4 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Texas Smoke-glaze är en rökig och kraftfull glaze på bland annat soja, chilisås, äppelmos och vitlökspulver som du kokar upp och låter svalna. En glaze penslar man på köttet under grillningen för att få färg, smak och fin glansig yta på köttet.

    Texas Smoke-glaze
  2. Grillad Ryggbiff med kinesisk BBQ-glaze

    2. Kinesisk BBQ-glaze

    Betyg 3.8 av 5.
    6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Med en hemmagjord BBQ-glaze ger du din grillade ryggbiff den där extra smakrika touchen. Här ger ingredienser som söt hoisinsås och het tabasco ett läckert karamelliserat resultat. Pensla generöst över köttet i slutet av grillningen, skär upp i skivor och servera med smarriga tillbehör.

    Grillad Ryggbiff med kinesisk BBQ-glaze
  3. Apelsin- och chiliglaze

    3. Apelsin- och chiliglaze

    Betyg 2.8 av 5.
    18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    En glaze sätter härlig smak och yta på vilket kött som helst! Här är en variant med smak av apelsin, röd chili och timjan, som passar extra bra till grillad kyckling. Socker bränner lätt om det grillas för länge, så pensla på glazen mot slutet av grillningen!

    Apelsin- och chiliglaze
  4. Lime- och ingefärsglaze

    4. Lime- och ingefärsglaze

    Betyg 3.2 av 5.
    24 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    En frisk och smakrik glaze som passar bra till grillad kyckling. Lime, soja och råsocker sätter tonen. Välj gärna utbankad kycklingfilé – det är lätt att grilla både gott och jämnt!

    Lime- och ingefärsglaze
  5. Bourbon- och ananasglaze

    5. Bourbon- och ananasglaze

    Betyg 3 av 5.
    2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    En smakrik glaze med smak av bourbon whiskey och ananas som passar perfekt till sköna sommarmiddagar vid grillen. Lägg köttet på grillen och pensla på glazen i slutet av grillningen för en god, karamellig yta. Passar både till fläsk, nöt och fågel.

    Bourbon- och ananasglaze
  6. Kaffe- och konjaksglaze

    6. Kaffe- och konjaksglaze

    Betyg 0 av 5.
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Kaffe- och konjaksglazen passar perfekt till fläskdetaljer som fläskkarré, fläskfilé eller spare ribs. Pensla över glazen mot slutet av grillningen på båda sidor av det som grillas för bästa resultat. Passa noga så att det inte bränns.

    Kaffe- och konjaksglaze
  7. Ananasglaze

    7. Ananasglaze

    Betyg 4.2 av 5.
    25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Ananasglaze är lättlagat och utsökt till kött, samt prima till helstekt fläskkarré. Du blandar bara krossad ananas, sweet chilisås och whisky och glazen är klar att använda.

    Ananasglaze

Artiklar (1569)

Inspiration

Vegansk grillmiddag

Fixa en helgrön grillmiddag som får det att vattnas i munnen på alla.

Marinad!

Buffé testar marinad

Buffé har dykt ner i marinader och hur marinad påverkar resultatet och smaken.

Grilla grönt!

Fräscha grilltips

Det finns en mängd tips och en drös recept som underlättar för en hälsosam grill. Här har vi samlat våra bästa!