Bourbon- och ananasglaze

2
0
Bourbon- och ananasglaze

En smakrik glaze med smak av bourbon whiskey och ananas som passar perfekt till sköna sommarmiddagar vid grillen. Lägg köttet på grillen och pensla på glazen i slutet av grillningen för en god, karamellig yta. Passar både till fläsk, nöt och fågel.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Bourbon- och ananasglaze

Ingredienser

För 1 sats
1 liten burk skivad ananas i juice (à ca 200 g)
1/2 gul lök
1 msk socker
1/2 dl bourbon whisky
1/2 dl honung (gärna apelsinblomshonung)
2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 msk färskriven ingefära
finrivet skal av 1/2 apelsin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer