Bourbon- och ananasglaze | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bourbon- och ananasglaze

En smakrik glaze med smak av bourbon whiskey och ananas som passar perfekt till sköna sommarmiddagar vid grillen. Lägg köttet på grillen och pensla på glazen i slutet av grillningen för en god, karamellig yta. Passar både till fläsk, nöt och fågel.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för För 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av ananasen. Skala och finhacka löken.
  2. Mixa ananas och lök med övriga ingredienser till en slät blandning med mixerstav eller i en liten matberedare.
  3. Häll över i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme tills glazen får en tjock och lätt sirapsliknande konsistens. Rör då och då så att det inte bränns, speciellt mot slutet.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: För 1 sats
  • 1 liten burk skivad ananas i juice (à ca 200 g)
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk socker
  • 1/2 dl bourbon whisky
  • 1/2 dl honung (gärna apelsinblomshonung)
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färskriven ingefära
  • finrivet skal av 1/2 apelsin
Lägg till i inköpslistan