Kaffe- och konjaksglaze | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Kaffe- och konjaksglaze

Kaffe- och konjaksglazen passar perfekt till fläskdetaljer som fläskkarré, fläskfilé eller spare ribs. Pensla över glazen mot slutet av grillningen på båda sidor av det som grillas för bästa resultat. Passa noga så att det inte bränns.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för För 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka moroten.
  2. Fräs lök och morot i smöret i en stekpanna ca 3 minuter utan att det tar färg.
  3. Häll på konjaken. Låt koka in.
  4. Tillsätt farinsocker, senap, ketchup och kaffepulvret upplöst i lite varmt vatten. Koka upp och låt sjuda till en lätt sirapsliknande glaze.
  5. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: För 1 sats
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 2 msk smör
  • 2 msk konjak
  • 3 msk farinsocker
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan