Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Apelsin- och chiliglaze

En glaze sätter härlig smak och yta på vilket kött som helst! Här är en variant med smak av apelsin, röd chili och timjan, som passar extra bra till grillad kyckling. Socker bränner lätt om det grillas för länge, så pensla på glazen mot slutet av grillningen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv det yttersta av skalet från apelsinerna och pressa ur saften.
  2. Koka upp apelsinsaft och -skal och socker. Sjud tills det tjocknar lite.
  3. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda ner den och timjan. Smaksätt med salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 apelsiner
  • 4 msk råsocker
  • 1 röd peppar
  • 1 msk hackad timjan
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 378 kJ / 90 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept