Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Müsli med torkad frukt

Hemgjord müsli fullproppad med fibrer, nötter och torkad frukt är en både nyttig och god frukost. Och egna flingor är enkelt att göra. Blanda nötter och gryn du gillar med äppeljuice och olja och rosta lätt i ugn. Klart!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Grovhacka mandel och nötter.
  3. Blanda rågflingor, mandel, nötter, kokos, solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrö, och vaniljsocker väl i en bunke.
  4. Blanda ner olja och äppeljuice ordentligt i flingblandningen. Häll allt på en plåt och bred ut det jämnt.
  5. Rosta müsliblandningen mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om 2-3 gånger under rostningen. Låt det svalna. Blanda med torkad frukt, bär och branflakes.
  6. Förvara muslin i burkar med tätslutande lock.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd havregryn istället för råg- eller dinkelflingor och använd glutenfria cornflakes.

Näringsberäkningen är gjord utifrån att satsen räcker till 20 portioner, dvs 1 dl/portion.

Ingredienser

Portioner: 2 liter
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 6 dl råg- eller dinkelflingor eller fiberrika havregryn
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl drickfärdig äppeljuice
  • 3 dl blandad torkad frukt och bär t.ex. russin, aprikoser i bitar, äppelringar i bitar, tranbär, blåbär och gojibär
  • 3 dl Branflakes eller cornflakes
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 935 kJ / 223 kCal