Müsli med torkad frukt
Hemgjord müsli fullproppad med fibrer, nötter och torkad frukt är en både nyttig och god frukost. Och egna flingor är enkelt att göra. Blanda nötter och gryn du gillar med äppeljuice och olja och rosta lätt i ugn. Klart!
Ingredienser
2 liter
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
6 dl råg- eller dinkelflingor eller fiberrika havregryn
2 dl riven kokos
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrö
1 tsk vaniljsocker
3 msk rapsolja
1 dl drickfärdig äppeljuice
3 dl blandad torkad frukt och bär t.ex. russin, aprikoser i bitar, äppelringar i bitar, tranbär, blåbär och gojibär
3 dl Branflakes eller cornflakes
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd havregryn istället för råg- eller dinkelflingor och använd glutenfria cornflakes.
Näringsberäkningen är gjord utifrån att satsen räcker till 20 portioner, dvs 1 dl/portion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi935 KJ / 223 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater19.3 g
Protein5.3 g
Kommentarer
Jag har använt receptet flera år. Tillsätter dock inte torkad frukt eller brain/cornflakes. Enkelt och gott,
Kerstin
2021-03-27Bra grundrecept! Gör det regelbundet. Inte särskilt krångligt.
Anette
2021-02-07Detta receptet, utan cornflakes har jag använt i mer än två år. Alldeles förträffligt.
Ulla
2016-08-20