Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Familjens favoritmüsli

Ett inte allt för krångligt recept på utsökt, hemgjord müsli! Du gör den nyttiga müslin av bland annat fiberhavregryn, dinkelflingor, valnötter, honung, kardemumma och frukt. Underbart till yoghurt eller fil!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom torkad frukt, vatten och olja i en skål. Rör om ordentligt.
  3. Blanda olja med vatten och häll över grynblandningen. Häll blandningen i en långpanna, täckt med bakplåtspapper. 
  4. Rosta mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller får en ojämn färg. 
  5. Hacka den torkade frukten och blanda i den när müslin svalnat.
  6. Förvara torrt i burk med lock. Müslin håller cirka 3-4 veckor.

För alla

Gör laktosreducerad/laktosfri: välj laktosreducerad eller laktosfri yoghurt till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot ett sojabaserat alternativ, t ex soyayoghurt.
Gör glutenfri: byt ut fiberberikade havregryn mot havregryn fritt från gluten och dinkelflingor mot quinoaflingor.
Vid nötallergi: byt ut valnötterna mot solroskärnor.

Tips

Prova att krydda muslin med kanel istället för kardemumma för variation.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 5 dl dinkelflingor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl valnötter
  • 1/2 dl svarta sesamfrön
  • 1/2 dl honung
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 3 tsk kardemumma
  • 1 påse torkad blandad frukt (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?