Saffransgranola

170
0
Saffransgranola

Granola är en rostad form av müsli. Genom att tillsätta äppeljuice och honung får granolan extra god smak och blir härligt knaprig. Här blandar vi havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos tillsammans med saffran, och får en julig saffransgranola.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Saffransgranola

Ingredienser

1 liter
5 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
1 dl koncentrerad äppeljuice
1/2 g saffran
2 msk rapsolja
2 msk honung
2 krm salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.

Näringsberäkningen är beräknad per 1/2 dl.

Gör så här

Tips

Häll upp i en snygg burk och ge bort som present.

Vad tyckte du om receptet?

170

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 533 KJ / 127 kCal
Fett 7.8 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 9.9 g
Protein 3.7 g
Läs mer om näringsvärden