Saffransgranola
Granola är en rostad form av müsli. Genom att tillsätta äppeljuice och honung får granolan extra god smak och blir härligt knaprig. Här blandar vi havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos tillsammans med saffran, och får en julig saffransgranola.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
1 liter
5 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
1 dl koncentrerad äppeljuice
1/2 g saffran
2 msk rapsolja
2 msk honung
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsberäkningen är beräknad per 1/2 dl.
Energi533 KJ / 127 kCal
Fett7.8 g
Salt0.14 g
Kolhydrater9.9 g
Protein3.7 g
Kommentar
Hur många portioner blir det?
Frida
2024-11-30