Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Saffransgranola

Granola är en rostad form av müsli. Genom att tillsätta äppeljuice och honung får granolan extra god smak och blir härligt knaprig. Här blandar vi havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos tillsammans med saffran, och får en julig saffransgranola.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos i en bunke.
  3. Koka upp äppeljuicen och blanda med saffran, olja, honung och salt.
  4. Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Strö ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Ställ in i mitten av ugnen och rosta 20-25 minuter. Rör om då och då.
  6. Låt svalna och häll upp i en burk.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.

Näringsberäkningen är beräknad per 1/2 dl.

Tips

Häll upp i en snygg burk och ge bort som present.

Ingredienser

Portioner: 1 liter
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk honung
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 533 kJ / 127 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer