Saffransgranola

Betyg 3.4 av 5.
174 personer har röstat
0
Saffransgranola

Granola är en rostad form av müsli. Genom att tillsätta äppeljuice och honung får granolan extra god smak och blir härligt knaprig. Här blandar vi havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos tillsammans med saffran, och får en julig saffransgranola.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Saffransgranola

Ingredienser

1 liter
5 dl  havregryn
2 dl  solrosfrön
1 dl  pumpakärnor
1 dl  riven kokos
1 dl  koncentrerad äppeljuice
1/2 g  saffran
2 msk  rapsolja
2 msk  honung
2 krm  salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.

Näringsberäkningen är beräknad per 1/2 dl.

Gör så här

Tips

Häll upp i en snygg burk och ge bort som present.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
174 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi533 KJ / 127 kCal
Fett7.8 g
Salt0.14 g
Kolhydrater9.9 g
Protein3.7 g

Testa liknande recept

Müsli med torkad frukt
Betyg 3.2 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelgranola
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Müsli
Betyg 2.6 av 5.
320 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mumsig müsli
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Granola
Betyg 3.9 av 5.
345 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig granola
Betyg 4.4 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga