Glassbomb

Betyg 2.9 av 5.
60 personer har röstat
0
Glassbomb

Ett enkelt recept på festlig glassbomb. Du gör den charmiga tårtan av vaniljglass, hallonsorbet, kolasås och hallon. Passar perfekt att servera som efterrätt på kalas!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Glassbomb

Ingredienser

10 portioner
2   liter vaniljglass
1   liter hallonsorbet
1   tub kolasås (à 225 ml)
1/2 l  hallon (färska eller frysta, 1/2 l motsvarar 250 g)

För alla

Gör glutenfri: kontrollera kolasåsen.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass och sorbet. Laga kolasås baserad på laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri glass och sorbet. Laga kolasås på soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: välj äggfri glass och sorbet.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Tänk på att du behöver två skålar i ungefär samma form. Den ena ska vara mindre än den andra.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass med varm cider och kolasås
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glassborg
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb med krossad choklad och cookies
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb med falsk cassata
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga