Ett enkelt recept på festlig glassbomb. Du gör den charmiga tårtan av vaniljglass, hallonsorbet, kolasås och hallon. Passar perfekt att servera som efterrätt på kalas!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Gör glutenfri: kontrollera kolasåsen.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass och sorbet. Laga kolasås baserad på laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri glass och sorbet. Laga kolasås på soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: välj äggfri glass och sorbet.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer