Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glassbomb med ananas, passionsfrukt och lime

Detta är ett recept på en helt sagolik glassbomb! Själva glassen gör du dagen innan så den hinner frysa. Servera glassbomben garnerad med physalis och mynta och tillsammans med ananas och passionsfrukt som du smaksatt med syrlig lime.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden.
  2. Dela vaniljstången längs med och skrapa ut vaniljkornen. Vispa vaniljkornen, vaniljsocker, socker och äggulor pösigt med elvisp. Vänd ner grädden.
  3. Häll hälften av vaniljsmeten i en rundbottnad bunke, låt den frysa i ca 1 timme. Fyll sorbet i den lösa vaniljsmeten i mitten av bunken och häll på resten av vaniljsmeten ovanpå sorbeten. Frys minst 6 timmar (gör dagen innan).
  4. Skala och ta bort rotstocken ur ananasen, skär den i små tärningar. Blanda tärningarna med rårörsocker och delade urkramade passionsfrukter. Smaksätt med pressad limejuice.
  5. Ta fram glassbomben ca 10 minuter innan servering. Vält upp bomben på ett kallt fat (om glassen är svår att få ur bunken, doppa snabbt bunken i en större bunke med varmt vatten). Skeda över frukten, garnera med physalis och myntablad.

För alla

Rätten är glutenfri men innehåller mjölk och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk strösocker
  • 3 äggulor
  • 5 dl mangosorbet
  • 1 ananas
  • 1/2 dl rårörssocker
  • 2 passionsfrukter
  • 1 lime
  • 1 ask physalis
  • 1 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2283 kJ / 546 kCal
Läs mer om näringsvärden