Glassbomb med maränger och kokoskolasås

115
3
Glassbomb med maränger och kokoskolasås

Med en sprakande glassbomb som dessert behövs inga andra fyrverkerier. Glassbomben är förvånansvärt enkel att göra, men med ett imponerande resultat. Med färdig glass och sorbet går det fort. Toppa med hembakta maränger och ringla kokoskolasås över.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Glassbomb med maränger och kokoskolasås

Ingredienser

10 portioner
2 l vaniljglass
3 dl rostad kokos
1 l passions- och mangosorbet
finrivet skal av 1 lime

Maränger

3 dl strösocker
3 äggvitor
1/2 dl rostad kokos

Kokoskolasås

2 dl kokosgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl råsocker
finrivet skal av 1/2 lime
1/2 krm salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri glass och sorbet.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri glass, t ex havre- eller sojabaserad. Välj mjölkfri sorbet.
Gör äggfri: Välj äggfri glass och äggfri sorbet. Uteslut marängerna.

Gör så här

Tips

Glassbomben går givetvis att göra med andra sorters glass och sorbet. Testa en variant med chokladglass och hallonsorbet. Servera med vanlig kola- eller chokladsås. Den vågade provar med lakritssås. Sätt i några tomtebloss i glassbomben och tänd vid servering, så har du en dessert värdig Nobelfesten!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

115

Kommentarer

Victoria

2021-12-29

Har gjort den flera gånger med lite olika sorbet, populär hos både liten som stor. Enkelt att förbereda, blir ”lyxig” i sin enkelhet.

Anna

2020-01-10

Supergod! Perfekt nyårsdessert till många. Lätt att justera receptet efter hur många som ska äta.

Susanne

2015-02-28

Supergod ☺

Näringsvärde per portion

Energi 2404 KJ / 579 kCal
Fett 28 g
Salt 5 g
Kolhydrater 74 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden