Med en sprakande glassbomb som dessert behövs inga andra fyrverkerier. Glassbomben är förvånansvärt enkel att göra, men med ett imponerande resultat. Med färdig glass och sorbet går det fort. Toppa med hembakta maränger och ringla kokoskolasås över.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2014
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri glass och sorbet.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri glass, t ex havre- eller sojabaserad. Välj mjölkfri sorbet.
Gör äggfri: Välj äggfri glass och äggfri sorbet. Uteslut marängerna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Victoria
2021-12-29Har gjort den flera gånger med lite olika sorbet, populär hos både liten som stor. Enkelt att förbereda, blir ”lyxig” i sin enkelhet.
Anna
2020-01-10Supergod! Perfekt nyårsdessert till många. Lätt att justera receptet efter hur många som ska äta.
Susanne
2015-02-28Supergod ☺