Glassbomb med maränger och kokoskolasås

Betyg 3.5 av 5.
115 personer har röstat
4
Glassbomb med maränger och kokoskolasås

Med en sprakande glassbomb som dessert behövs inga andra fyrverkerier. Glassbomben är förvånansvärt enkel att göra, men med ett imponerande resultat. Med färdig glass och sorbet går det fort. Toppa med hembakta maränger och ringla kokoskolasås över.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Glassbomb med maränger och kokoskolasås

Ingredienser

10 portioner
2 l vaniljglass
3 dl rostad kokos
1 l passions- och mangosorbet
finrivet skal av 1 lime

Maränger

3 dl strösocker
3 äggvitor
1/2 dl rostad kokos

Kokoskolasås

2 dl kokosgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl råsocker
finrivet skal av 1/2 lime
1/2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
115 personer har röstat

Kommentarer

God och lätt att göra med hoppa över limen, tillförde inget positivt, bara konstigt. Mycket godare utan!

Monika

2024-01-02

Har gjort den flera gånger med lite olika sorbet, populär hos både liten som stor. Enkelt att förbereda, blir ”lyxig” i sin enkelhet.

Victoria

2021-12-29

Supergod! Perfekt nyårsdessert till många. Lätt att justera receptet efter hur många som ska äta.

Anna

2020-01-10

Näringsvärde per portion

Energi2404 KJ / 579 kCal
Fett28 g
Salt0.5 g
Kolhydrater74 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Vietnamesisk kaffeglass
Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smoothie pops med lingon och jordgubbar
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mango- och bananglass med kokosgrädde
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb med ananas, passionsfrukt och lime
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamglass med limemarinerad ananas
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberisglass med vanilj och fläder
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga