Glassbomb med maränger och kokoskolasås

Med en sprakande glassbomb som dessert behövs inga andra fyrverkerier. Glassbomben är förvånansvärt enkel att göra, men med ett imponerande resultat. Med färdig glass och sorbet går det fort. Toppa med hembakta maränger och ringla kokoskolasås över.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Ingredienser
10 portioner
2 l vaniljglass
3 dl rostad kokos
1 l passions- och mangosorbet
finrivet skal av 1 lime
Maränger
3 dl strösocker
3 äggvitor
1/2 dl rostad kokos
Kokoskolasås
2 dl kokosgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl råsocker
finrivet skal av 1/2 lime
1/2 krm salt
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri glass och sorbet.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri glass, t ex havre- eller sojabaserad. Välj mjölkfri sorbet.
Gör äggfri: Välj äggfri glass och äggfri sorbet. Uteslut marängerna.
Gör så här
Tips
Glassbomben går givetvis att göra med andra sorters glass och sorbet. Testa en variant med chokladglass och hallonsorbet. Servera med vanlig kola- eller chokladsås. Den vågade provar med lakritssås. Sätt i några tomtebloss i glassbomben och tänd vid servering, så har du en dessert värdig Nobelfesten!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2404 KJ / 579 kCal
Fett28 g
Salt0.5 g
Kolhydrater74 g
Protein6 g
Kommentarer
Har gjort den flera gånger med lite olika sorbet, populär hos både liten som stor. Enkelt att förbereda, blir ”lyxig” i sin enkelhet.
Victoria
2021-12-29Supergod! Perfekt nyårsdessert till många. Lätt att justera receptet efter hur många som ska äta.
Anna
2020-01-10Supergod ☺
Susanne
2015-02-28