Hallon- och limeparfait med kanderade valnötter

56
2
Hallon- och limeparfait med kanderade valnötter

Stila med en snygg glassbomb som middagsfinal! Och upplev kanske den godaste parfaiten någonsin med friska hallon och fräsch lime. Söta, kanderade valnötter och syrlig hallonsås gör desserten extra god och vacker att se på.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Hallon- och limeparfait med kanderade valnötter

Ingredienser

8 portioner
500 g hallon (frysta eller färska)
1 1/2 dl socker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
rivet skal av 1 lime
1 dl matyoghurt (10 %)

Kanderade valnötter

1 dl socker
1 msk honung
100 g valnötter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt yoghurt mot soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Vill parfaiten inte lossna ur bunken? Doppa bunken hastigt i en skål med varmt vatten, men var försiktig så att det inte kommer vatten på parfaiten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Alva

2021-07-20

Supergod och uppskattad av alla jag bjöd den på. Kombon med valnötter passade jättebra. Hallonsåsen blev lite lösare och rann inte lika snyggt som på bilden för mig, men hade inte velat vara utan den. Hade också två lager plastfolie i skålen jag gjorde i och det resulterade i lite mindre snygga "rynkor" på, så det är nåt man kan tänka på. Gick dock superlätt att få ut ur formen, var bara att lyfta i plasten och den höll ihop fint.

Anneli

2020-12-30

Hur länge ska den stå i frysen?

Näringsvärde per portion

Energi 1636 KJ / 391 kCal
Fett 26 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 35 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden