Hallon- och limeparfait med kanderade valnötter
Stila med en snygg glassbomb som middagsfinal! Och upplev kanske den godaste parfaiten någonsin med friska hallon och fräsch lime. Söta, kanderade valnötter och syrlig hallonsås gör desserten extra god och vacker att se på.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
8 portioner
500 g hallon (frysta eller färska)
1 1/2 dl socker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
rivet skal av 1 lime
1 dl matyoghurt (10 %)
Kanderade valnötter
1 dl socker
1 msk honung
100 g valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1636 KJ / 391 kCal
Fett26 g
Salt0.05 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergod och uppskattad av alla jag bjöd den på. Kombon med valnötter passade jättebra. Hallonsåsen blev lite lösare och rann inte lika snyggt som på bilden för mig, men hade inte velat vara utan den. Hade också två lager plastfolie i skålen jag gjorde i och det resulterade i lite mindre snygga "rynkor" på, så det är nåt man kan tänka på. Gick dock superlätt att få ut ur formen, var bara att lyfta i plasten och den höll ihop fint.
Alva
2021-07-20Hur länge ska den stå i frysen?
Anneli
2020-12-30