Bild laddas
Hållbarhet

Frys in skörden - och bevara alla nyttigheter

Äta i säsong? Ja tack! Men vill du äta jordgubbar i mars och tomater i november är ett hett tips att frysa in. Ofta behålls både näring, smak, textur och färg. Vi guidar dig i nedfrysningens iskalla värld.

Att äta färska tomater, jordgubbar och sparris året runt är inte hållbart. Tack gud för frysen, som gör att vi ka ta tillvara på godsakerna när de är som bäst! 

Säg frysta grönsaker och många börjar tänka på 80-talets majs-, paprika- och ärtblandning och känna kalla kårar längs ryggraden. Men frysta grönsaker kan vara så mycket mer än så. Genom att frysa frukt, bär och grönsaker bevaras näringen bättre än vid till exempel konservering. En färsk grönskar tappar näring från den sekund den skördas, men stoppa den i frysen och näringen konserveras fram till upptining.

Bevara, frys och tina på bästa sätt:

    Så fryser du skörden:

    1. 1. Äpple och päron

      Kärna ur och klyfta. Frys in. Äpplen tappar sin krispighet i frysen, funkar fint till mos och paj. Här hittar du alla recept med äpplen och här hittar du allt om päron

    Grill

    Lyckas med fläskköttet

    Vi tipsar om hur du får till det perfekta griskköttet.
    Bild laddas
    Inspiration

    Grillkänsla på mat utan grill

    Inte läge att grilla? Vi delar med oss av tips på hur du får grillkänsla utan grill!
    Bild laddas
    Bakbuddies

    Bästa bakredskapen

    Vi listar bakredskapen alla som bakar bör ha, både som proffsbagare och glad amatör.
    Bild laddas
    Goda tips!

    Nyfiken på kefir?

    Kefir är så mycket mer än frukost tillsammans med müsli och bär. Se våra användbara tips!
    Bild laddas
    Bli ett tårtproffs!

    Baka en perfekt tårtbotten

    Vi ger dig bästa receptet på tårtbotten och tipsar om vad du bör tänka på för att lyckas.
    Bild laddas
    Byta ut

    Vad kan jag använda istället för vetemjöl?

    Här tipsar vi om andra typer av mjöl du kan använda istället för vetemjölet.
    Bild laddas
    Kallt, svalt eller rumstempererat?

    Vin & temperatur, guide för olika viner!

    Rött, vitt, rosé eller mousserande vin - gör vinet rättvisa och servera i rätt temperatur!
    Bild laddas
    Koll på vin!

    Druvor till rött vin

    Vi guidar dig bland fyra vanliga vindruvssorter som förädlas till röda viner.
    Bild laddas
    Med eller utan alkohol

    Festliga drinkar, med eller utan alkohol

    Det är både roligt och enkelt att blanda egna drinkar - både med och utan alkohol!
    Bild laddas