Festlig mat från 20-talet
För dig som vill gå all in och bjuda på tidstypisk mat från det levnadsglada 1920-talet.
Vill du bjuda på festmat à la 1910-talet? Får det lov att vara en Biff Rydberg eller en sviskonkompott? Här har vi samlat tidstypiska recept och lite kuriosa från 1900-talets början. Hoppas det smakar!
En lyxigare variant av pyttipanna med enkla och fina råvaror som ryggbiff, potatis och lök i fokus. Vill du servera den som man gjorde 1911? Lägg det tärnade köttet i mitten på ett fat, löken i en krans runt köttet och potatisen ytterst. Bjud på rå äggula och senap som tillbehör.
För dig som vill gå all in och bjuda på tidstypisk mat från det levnadsglada 1920-talet.
Quinoa var nytt och fika innebar chailatte med mastodontkanelbullar.
Här har vi dukat fram utsökta rätter från 50-talet.
Snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Nu ska det gå snabbt att laga mat!
Gymnastik, frisk luft och hälsosam mat var i fokus på 1930-talet. Och så var det poppis att hänga på mjölkbarer. Här bjuder vi på mathistoria och några klassiska rätter från ett årtionde som gick i sundhetens tecken.
När matvaror inte längre gick att handla fritt då åt vi falsk kalvfärs till middag.
Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.
Får du lätt kramp i fötter och ben? Orsaken kan vara brist på magnesium.
Kan man äta grön potatis? ICAs chefsdietist har svaret!