Festlig mat från 20-talet
För dig som vill gå all in och bjuda på tidstypisk mat från det levnadsglada 1920-talet.
Vill du bjuda på festmat à la 1910-talet? Får det lov att vara en Biff Rydberg eller en sviskonkompott? Här har vi samlat tidstypiska recept och lite kuriosa från 1900-talets början. Hoppas det smakar!
En lyxigare variant av pyttipanna med enkla och fina råvaror som ryggbiff, potatis och lök i fokus. Vill du servera den som man gjorde 1911? Lägg det tärnade köttet i mitten på ett fat, löken i en krans runt köttet och potatisen ytterst. Bjud på rå äggula och senap som tillbehör.
För dig som vill gå all in och bjuda på tidstypisk mat från det levnadsglada 1920-talet.
Gymnastik, frisk luft och hälsosam mat var i fokus på 1930-talet. Och så var det poppis att hänga på mjölkbarer. Här bjuder vi på mathistoria och några klassiska rätter från ett årtionde som gick i sundhetens tecken.
Snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Nu ska det gå snabbt att laga mat!
Quinoa var nytt och fika innebar chailatte med mastodontkanelbullar.
När matvaror inte längre gick att handla fritt då åt vi falsk kalvfärs till middag.
Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.
Här grottar vi ner oss i ämnet tillsatser - ICAs dietist svarar på våra frågor.
Kan man äta grön potatis? ICAs chefsdietist har svaret!