Baka glutenfritt - stor guide!
Smarta tips och recept till dig som uteslutit gluten men ändå vill njuta av nybakat.
Éclair, croissant och macaron. De franska bakverken är svåra att uttala
men oh-la-la-så-enkla att älska! Vi har listat våra favoritsötsaker från Frankrike som du själv kan bemästra i hemmaköket.
Profiteroles är Frankrikes söta, lilla petit-chou-boll, gjord av fluffig pâte à choux-deg. Fyll de gyllene, luftiga bakverken med vaniljglass och toppa med chokladsås. Bon appétit!
Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig glutenfri småkaka gjord av mandelmjöl som är frasig utanpå och seg inuti. Fyll dina macarons med allt från valfri curd eller hasselnötskräm.
Paris brest är en fransk, mäktig och alldeles underbar bakelse på chouxdeg med mandel, hasselnötter och smörkräm som fått sitt namn efter det berömda cykelloppet mellan Paris och Brest. Bakelsens runda form är tänkt att likna ett cykeldäck!
Gör dina egna mazariner. Det tar lite tid, då mazarindegen behöver vila, men det är det värt för hemgjorda mazariner blir väldigt goda. Fyllningen med mandelmjöl, smör och ägg blir perfekt krämig.
Imponera på fikagästerna genom att bjuda på eclair, en fransk bakelse av chouxdeg som här fylls med vaniljgrädde. De kanske ser svåra ut att göra men med detta recept så kommer dina fyllda bakelser bli lika fina som på kondis.
Madeleinekakan är inte bara känd från Proust utan också för sin signifikanta musselform. Den sockerkaksliknande kakan med mild smak av citron och vanilj är lätt och fluffig och ljuvligt god till fikat.
Det här är en frasig lättbakad fikafavorit. Sätt guldkant med dessa härliga pain au chocolat på smördeg med chokladfyllning som toppas med flagad mandel. Mums!
Frukostfralla eller sötfika? En fluffig, hembakad croissant är både och! Den här eleganta fransosen ger garanterade pluspoäng när svärföräldrarna kommer på besök. Det tar lite tid men det är värt att göra egna croissanter från grunden.
Financier är ett traditionellt franskt bakverk med smak av mandel och brynt smör. Här bakar vi en variant av de saftiga små kakorna smaksatta med björnbär och hackade pistagenötter. Enkla att baka men imponerar definitivt på fikagästerna!
Kouign-amann är ett lyxigt franskt bakverk från kustregionen Bretagne. Namnet betyder ungefär “smörtårta” på det lokal språket och är gjord på karamelliserad smördeg. Baka dessa frasiga och smöriga knyten och du kommer inte att ångra dig!
Smarta tips och recept till dig som uteslutit gluten men ändå vill njuta av nybakat.
Recept på svalkande bål att servera under säsongens festliga stunder.
Bli ett BBQ-proffs med recept från duon bakom Holy Smoke BBQ i Höganäs!
Snabbt, gott och enkelt! Vi lagar olika sorters omelett som passar alla smaker.
Här bjuder vi på recept för en vårbuffé som är enkel att förbereda och smidig att laga till många.