Hemmagjorda croissanter
Frukostfralla eller sötfika? En fluffig, hembakad croissant är både och! Den här eleganta fransosen ger garanterade pluspoäng när svärföräldrarna kommer på besök. Det tar lite tid men det är värt att göra egna croissanter från grunden.
Ingredienser
16 st
25 g jäst
2 1/2 dl laktosfri mjölk
1 ägg
1 tsk salt
2 msk socker
8 dl vetemjöl
350 g kylskåpskallt laktosfritt smör
1 äggula (till pensling)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1201 KJ / 287 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
Mycket dålig beskrivning hur man rullar croissanter. Hela degen förstörd, följde er instruktion. Tips googla innan, hur man rullar croissant så slipper ni förstöra bakverken som jag gjorde genom detta recept
Alexandra
2024-07-03Kan man halvgrädda dem och sen frysa in dem för att få någon form av hemma gjord bake off croissant?
Manne
2024-02-28Hej Manne! Det är inget vi har provat. Hör gärna av dig igen om du provar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-29Jag jämförde denna med några andra recept och kom fram till 2tsk torrjäst 7.5dl mjöl 3dl mjölk 0.5dl vatten 1dl socker 1tsk salt Halvt vispat ägg i matlagningen + fler att pensla med.. 50g smör i matlagningen +300g smör för laminering.. Så efter att vikit det att knåda om den till en bulle å tillsätta med mjöl tills man tycker det är bra nog. ... nu har jag en perfekt deg :) Vet ej om jag missat något
Nesat
2023-05-06