Hemmagjorda croissanter

16
3
Hemmagjorda croissanter

Frukostfralla eller sötfika? En fluffig, hembakad croissant är både och! Den här eleganta fransosen ger garanterade pluspoäng när svärföräldrarna kommer på besök. Det tar lite tid men det är värt att göra egna croissanter från grunden.

Skriv ut
Hemmagjorda croissanter

Ingredienser

16 st
25 g
jäst
2.5 dl
laktosfri mjölk
1
ägg
1 tsk
salt
2 msk
socker
8 dl
vetemjöl
350 g
kylskåpskallt laktosfritt smör
1
äggula (till pensling)

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Recept och bild i samarbete med Valio.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Det är enklare att hyvla smör tunt om det är kylskåpskallt.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Sara

10/26/2020

Vore bra om det fanns mått på tjocklek av fyrkanten eller hur tunnt den ska kavlas ut mellan vikningarna.

Redaktionen ICAse

10/26/2020

Hej Sara! Tack för din kommentar. Vi har nu förtydligat i receptet att man ska kavla fyrkanten ca 7 mm tjockt. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Evelina

3/11/2020

Hej! En fråga angående steg 4-5. I steg fyra står det att man ska hyvla smör på halva fyrkanten. Gäller det även steg nummer 5 och upprepande gånger?

Redaktionen ICAse

3/11/2020

Hej Evelina! Tack för din fråga. Ja det stämmer du ska upprepa momentet precis som första gången. Vi har förtydligat i receptet. Lycka till. Det är väl värt jobbet, nybakta croissanter är fantastiskt. Hälsningar Ulrika

Emil

3/16/2019

Hur funkar det med punkt fem? Regeln är minst sex gånger? Tänker att det blirförmycket mycket smör samt blir väldigt kladdigt om jag skulle upprepa det 93 gånger. Eller?

Redaktionen ICAse

3/16/2019

Hej Emil! Vi rekommenderar minst 6 gånger. 93 gånger känns lite väl överdrivet, det ska ju såklart vara hanterbart och ätbart. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1201 KJ / 287 kCal
Fett 20 g
Salt 1 g
Kolhydrater 24 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept