Frukostfralla eller sötfika? En fluffig, hembakad croissant är både och! Den här eleganta fransosen ger garanterade pluspoäng när svärföräldrarna kommer på besök. Det tar lite tid men det är värt att göra egna croissanter från grunden.
Fri från laktos. Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Recept och bild i samarbete med Valio.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag jämförde denna med några andra recept och kom fram till 2tsk torrjäst 7.5dl mjöl 3dl mjölk 0.5dl vatten 1dl socker 1tsk salt Halvt vispat ägg i matlagningen + fler att pensla med.. 50g smör i matlagningen +300g smör för laminering.. Så efter att vikit det att knåda om den till en bulle å tillsätta med mjöl tills man tycker det är bra nog. ... nu har jag en perfekt deg :) Vet ej om jag missat något
Nesat
2023-05-06Torr deg när det gick upp på 8dl mjöl i mitt tycke. Håvade i nästan 7 dl mjöl och det räckte fint :)
Felicia
2022-10-19Detta blev ju en väldigt torr deg, inte alls smidig.., känns att de va alldeles för lite mjölk.., samt jäste inte.., tummen ner tyvärr…
Katarina
2022-07-03