Paris brest

5
0
Paris brest

Paris brest är en fransk, mäktig och alldeles underbar bakelse på chouxdeg med mandel, hasselnötter och smörkräm som fått sitt namn efter det berömda cykelloppet mellan Paris och Brest. Bakelsens runda form är tänkt att likna ett cykeldäck!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Paris brest

Ingredienser

4 st

Chouxdeg

1 dl mjölk
1 dl vatten
100 g smör
3/4 tsk salt
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
3 ägg

Marängsmörkräm

1 dl skalade hasselnötter
1 dl strösocker (till karamell)
3 äggvitor
1 3/4 dl strösocker (till maräng)
300 g rumsvarmt smör

Topping

1 dl strösocker
2 msk vatten
3 msk hackad mandel
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Gör så här

Tips

Receptet är något för den vana hemmakonditorn. Var noggrann när du mäter och blandar ingredienser och var uppmärksam under gräddning i ugn.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Testa liknande recept

Kardemummakringlor
Rabarberbulle
Studenttårta
Krämbulle
Operabakelse