Paris brest
Paris brest är en fransk, mäktig och alldeles underbar bakelse på chouxdeg med mandel, hasselnötter och smörkräm som fått sitt namn efter det berömda cykelloppet mellan Paris och Brest. Bakelsens runda form är tänkt att likna ett cykeldäck!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 st
Chouxdeg
1 dl mjölk
1 dl vatten
100 g smör
3/4 tsk salt
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
3 ägg
Marängsmörkräm
1 dl skalade hasselnötter
1 dl strösocker (till karamell)
3 äggvitor
1 3/4 dl strösocker (till maräng)
300 g rumsvarmt smör
Topping
1 dl strösocker
2 msk vatten
3 msk hackad mandel
florsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör så här
Tips
Receptet är något för den vana hemmakonditorn. Var noggrann när du mäter och blandar ingredienser och var uppmärksam under gräddning i ugn.
Har du lagat receptet?
Kommentarer