Paris brest

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Paris brest

Paris brest är en fransk, mäktig och alldeles underbar bakelse på chouxdeg med mandel, hasselnötter och smörkräm som fått sitt namn efter det berömda cykelloppet mellan Paris och Brest. Bakelsens runda form är tänkt att likna ett cykeldäck!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Paris brest

Ingredienser

4 st

Chouxdeg

1 dl  mjölk
1 dl  vatten
100 g  smör
3/4 tsk  salt
2 dl  vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
3   ägg

Marängsmörkräm

1 dl  skalade hasselnötter
1 dl  strösocker (till karamell)
3   äggvitor
1 3/4 dl  strösocker (till maräng)
300 g  rumsvarmt smör

Topping

1 dl  strösocker
2 msk  vatten
3 msk  hackad mandel
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Gör så här

Tips

Receptet är något för den vana hemmakonditorn. Var noggrann när du mäter och blandar ingredienser och var uppmärksam under gräddning i ugn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Nötcupcakes med limekräm och färska fikon
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mascarpone- och jordgubbstårta
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pavlova med rabarbercurd och honungsrostade hasselnötter
Betyg 3.8 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsfröbit med hasselnötter och aprikoser
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Schwarzwaldtårta
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Choklad- och nötkräm
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga