Profiteroles

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
2
Profiteroles

Profiteroles är Frankrikes söta, lilla petit-chou-boll, gjord av fluffig pâte à choux-deg. Fyll de gyllene, luftiga bakverken med vaniljglass och toppa med chokladsås. Bon appétit! 

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Profiteroles

Ingredienser

18 st
80 g  smör
2 1/2 dl  vatten
1 krm  salt
1 tsk  strösocker
2 dl  vetemjöl
3   ägg

Chokladsås

25 g  smör
2 msk  kakao
1 msk  ljus sirap
1/2 dl  strösocker
1 krm  salt
1 dl  vispgrädde

Fyllning

1 l  vaniljglass

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.

Gör så här

Tips

Fäst bakplåtspappret genom att sätta en liten klick deg i varje hörn av plåten och sedan trycka fast pappret. Då glider det inte runt när man spritsar. 

Förbered glasskulor innan servering. Ta fram glassen i rumstemperatur tills den är mjuk nog att skopa. Lägg glasskulor på bakplåtspapper på en bricka eller tallrik och ställ in i frysen tills servering.

Beräkna 2–3 profiteroles per person. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

För mig gick det super, dom blev jättefina och goda!

Tova

2024-06-10

Något är fel med receptet, dom blev bruna redan efter 20 min och då var jag tvungen att ta ut dom och dom blev platta som pannkakor !

Angeliki

2024-06-04

Näringsvärde per portion

Energi711 KJ / 170 kCal
Fett11 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Chokladbakelse med körsbär
Betyg 3.3 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cannoli
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängsviss
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crêpes Suzette
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladkola med mint och krossade kaffebönor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga