Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Pain chocolat

Det här är en frasig lättbakad fikafavorit. Sätt guldkant med dessa härliga pain chocolat på smördeg med chokladfyllning som toppas med flagad mandel. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut den kylda smördegsplattan. Dela i 8 rektanglar (för 8 port).
  3. Fördela chokladen i ena kortänden på varje smördegsbit.
  4. Rulla ihop och lägg på bakpapper på en plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.
  5. Grädda i ca 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 rulle kyld smördeg
  • 100 g mörk choklad med apelsinsmak
  • 1 ägg
  • 50 g mandelflarn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 996 kJ / 238 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept