Bolognese till många
En fyllig äkta ragu bolognese gjord på kalvfärs och blandfärs, som får koka ihop tillsammans med rött vin, tomat och selleri. Denna köttfärssås görs som långkok och räcker till många. Rosmarin och lagerblad får ge smak till den mustiga pastasåsen. Servera med pasta och parmesan!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
8 portioner
200 g kalvfärs
400 g blandfärs
4 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 dl rött vin
1/2 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
4 burkar hela tomater (à ca 400 g)
1 färsk rosmarinkvist
5 lagerblad
salt
Till servering
pasta (t ex rigatoni eller spaghetti)
parmesan
olivolja
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl pasta och serveringsförslagen.
Energi942 KJ / 226 kCal
Fett14 g
Salt2.26 g
Kolhydrater6 g
Protein17 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott, körde i en vitlöksklyfta också. Riktigt enkel att göra även om det tar sin tid. 5/5
Kim
2020-12-29