Bolognese till många

9
1
Bolognese till många

En fyllig äkta ragu bolognese gjord på kalvfärs och blandfärs, som får koka ihop tillsammans med rött vin, tomat och selleri. Denna köttfärssås görs som långkok och räcker till många. Rosmarin och lagerblad får ge smak till den mustiga pastasåsen. Servera med pasta och parmesan!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Bolognese till många

Ingredienser

8 portioner
200 g
kalvfärs
400 g
blandfärs
4 msk
olivolja
1 msk
tomatpuré
2 dl
rött vin
1/2
gul lök
1
morot
1
selleristjälk
4
burkar hela tomater (à ca 400 g)
1
färsk rosmarinkvist
5
lagerblad
-
salt

Till servering

pasta (t ex rigatoni eller spaghetti)
parmesanost
olivolja
svartpeppar

För alla

Bolognesen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, förutsatt att lämplig pasta och tillbehör serveras till.
Näringsvärdet är beräknat exkl pasta och serveringsförslagen.

Gör så här

Tips

Det går bra att använda en sorts köttfärs, tänk bara på att den totala mängden färs ska vara densamma.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Kim

2020-12-29

Väldigt gott, körde i en vitlöksklyfta också. Riktigt enkel att göra även om det tar sin tid. 5/5

Näringsvärde per portion

Energi 942 KJ / 226 kCal
Fett 14 g
Salt 2.26 g
Kolhydrater 6 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept