Karljohan svamp lasagne

Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
6
Karljohan svamp lasagne

När du inte vet vad du ska göra med årets skörd av karl johan svamp måste du prova en vit svamplasagne utan tomatsås. Receptet, som i Italien kallas för Lasagne funghi porcini, är en krämig lasagne med karljohansvamp, parmesan, vitt vin och bechamelsås. Perfekt på sensommaren eller som comfort food en kylig höstkväll.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Karljohan svamp lasagne

Ingredienser

4 portioner

Bechamelsås

1 l  mjölk (3%)
100 g  smör
1 3/4 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt

Lasagne

500 g  karljohanssvamp
1   vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
50 g  smör (+ extra till formen)
2 msk  vitt vin
2 dl  hackad persilja
1 krm  svartpeppar
300 g  lasagneplattor
3 dl  finriven parmesan

Till servering

sallad

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och byt vetemjöl mot majsstärkelse som redning av bechamelsåsen.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod! La till två svampbuljongtärningar till bechamelsåsen och la ett lager med ruccola, bladspenat och kryddade med färsk persilja mellan lagren. Enkla tillägg som höjde smaken.

Anna-cari

2021-10-24

Inte alls vår smak i familjen (barn 6&9år) Första tuggorna var goda sen blev man snabbt less. Tyvärr inte så mättande heller. Kul att prova, men kommer inte göra den igen

Lovisa

2021-09-27

Eftersom jag inte hittade någon Karl-Johan på svampturen så körde jag med torkade trattkantareller istället. Det blev riktigt gott men jag undrar om det inte är för mycket mjöl i receptet på bechamellen, den blev lite för stabbig så jag kände mig tvungen att mata den med lite mer vätska. Ca 1,25 dl mjöl på en liter mjölk låter mer rimligt

Henrik

2021-09-12

Näringsvärde per portion

Energi4210 KJ / 1005 kCal
Fett53 g
Salt3.25 g
Kolhydrater91 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gratäng Royal
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Crêpes med karljohanssvamp
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ragu på morot & karljohanssvamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sugo di carne
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gräddig karljohansoppa
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga