Hemmagjord tomatsås

5
1
Hemmagjord tomatsås

En riktigt god krämig och mustig hemgjord tomatsås kräver lite tid men bara fyra ingredienser: vitlök, hela tomater på burk, olja och salt. Krydda med salt efter tycke och smak, och du har en perfekt bas till massor av olika pastarätter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Hemmagjord tomatsås

Ingredienser

ca 6 dl
2
skalade vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
3
burkar hela tomater (à ca 400 g)
1 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Anders

2018-11-16

Varför skriver ni inte ut , i ett recept hur lång hållbarhet det är på denna hemmagjorda tomatsås, kan ni inte göra detta recept för 2 och eller 4 personer

Redaktionen ICAse

2018-11-20

Hej Anders! Receptet är tänkt som grund till olika rätter som har tomatsås som bas, antal portioner beror på hur man använder den. Serverar man den som den är till pasta räcker det till ca 4 portioner. Såsen håller några dagar eller upp till en vecka i kyl, fryst i ca ett år. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 319 KJ / 77 kCal
Fett 5 g
Salt 2 g
Kolhydrater 5 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept