Hemmagjord tomatsås
En riktigt god krämig och mustig hemgjord tomatsås kräver lite tid men bara fyra ingredienser: vitlök, hela tomater på burk, olja och salt. Krydda med salt efter tycke och smak, och du har en perfekt bas till massor av olika pastarätter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
ca 6 dl
2 skalade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 burkar hela tomater (à ca 400 g)
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi319 KJ / 77 kCal
Fett5 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentar
Varför skriver ni inte ut , i ett recept hur lång hållbarhet det är på denna hemmagjorda tomatsås, kan ni inte göra detta recept för 2 och eller 4 personer
Anders
2018-11-16Hej Anders! Receptet är tänkt som grund till olika rätter som har tomatsås som bas, antal portioner beror på hur man använder den. Serverar man den som den är till pasta räcker det till ca 4 portioner. Såsen håller några dagar eller upp till en vecka i kyl, fryst i ca ett år. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-20