Pastadeg
Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
4-6 portioner
400 g durumvetemjöl
4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi1828 KJ / 437 kCal
Fett8 g
Salt0.21 g
Kolhydrater73 g
Protein16 g
Kommentarer
Jag vill skicka med alla som ger sig på egen pastadeg nedan tips, kör den i food processor/mixer. Allt annat är vansinne. Blir det lite torrt, ha i lite olivolja. Sedan MÅSTE degen slås in i plast och lämnas till att vila i kylen i minst en timme. Men gärna en hel dag. Den blir torr väldigt fort, slå in i plast fort! Sen ska det bli jättebra!
Amanda
2024-11-16Stenhård deg och dåligt recept. Föreslår dock 1,5msk olivolja och 2 msk vatten och lite salt
Hanna
2024-08-16Jättebra recept! Ibland har jag behövt ha i en eller några tsk vatten, då det varierar hur mycket mjölet drar åt sig, men generellt sett tycker jag att proportionerna är bra. Det är dock viktigt att knåda ordentligt och ännu viktigare att låt degen vila.
Erica
2024-06-05