Pastadeg

67
8
Pastadeg

Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Pastadeg

Ingredienser

4-6
400 g
durumvetemjöl
4
ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.

Gör så här

Tips

Koka pastan i saltat vatten i 2–5 minuter (beroende på tjocklek). Beräkna 1/2–1 msk salt per liter vatten. Häll av och servera på valfritt sätt.

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Bryngel

2021-03-16

Mjöl är olika från olika tillverkare så det krävs viss vana att bedöma degen. Den bör vara fast och jämn i konsistensen och efter ca 5 min knådning släppa från både bänk och händer utan att klibba annars sätt till mera mjöl succesivt.

Anna

2021-03-02

Jättebra recept! Degen blir bra varje gång.

Patric

2021-03-01

Hur tänkte ni med knäck i äggen? Det blev ju inte alls bra. Hela degen bara klibbade ihop i pastamaskinen.

Redaktionen ICAse

2021-03-02

Hej Patric! Vad tråkigt att det inte blev bra. Det är viktigt att knåda degen noga så den går ihop. Lät du degen vila i kylen? Det är även viktigt att väga mjölet och äggen. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1828 KJ / 437 kCal
Fett 8 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 73 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept