Pastadeg

84
11
Pastadeg

Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Pastadeg

Ingredienser

4-6
400 g durumvetemjöl
4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.

Gör så här

Tips

Koka pastan i saltat vatten i 2–5 minuter (beroende på tjocklek). Beräkna 1/2–1 msk salt per liter vatten. Häll av och servera på valfritt sätt.

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Matias

2022-07-30

Hade i 5 ägg och ungefär en matsked olivolja

Sabina

2022-02-14

Alldeles för torr med bara 4 ägg.

Åsa elisabeth

2021-09-12

Bra enkel pastadeg. Jag brukar väga ingredienserna och köra ihop fort i mixer. Funkar toppen!

Näringsvärde per portion

Energi 1828 KJ / 437 kCal
Fett 8 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 73 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden