ÖVER 60 MIN | Medel

Pastadeg

Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten.
  2. Knäck i äggen.
  3. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget.
  4. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Lägg i kylen ca 1 timme.
  5. Forma sedan till önskad pastasort.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.

Tips

Koka pastan i saltat vatten i 2–5 minuter (beroende på tjocklek). Beräkna 1/2–1 msk salt per liter vatten. Häll av och servera på valfritt sätt.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 400 g durumvetemjöl
  • 4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1828 kJ / 437 kCal