Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ja, eftersom det är första gången jag ska testa göra egen pastadeg, så vet jag inte hur den ska vara. Men trots 5 ägg och 1 msk olivolja är det stenhård och ja, vägde tom äggen. Blir nog bara pannkaka av detta...
Elisabeth
2023-06-01Hej Elisabeth! Pastadegen ska vara kompakt och hålla ihop. Degen "sätter sig" lite när den får vila. Ett tips är att inte ha i allt mjöl på en gång utan ta ca 2/3-3/4 av mjölet och tillsätt resten allt eftersom. Hoppas att det gick bra att kavla degen sen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-02Väger men hjälps ej
Paula
2023-04-28Hej Paula! Ett annat tips är att inte ha i allt mjöl på en gång utan ta ca 2/3-3/4 av mjölet och tillsätt resten allt eftersom. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-28Sten hård deg. Inget bra recept
Paula
2023-04-18Hej Paula! Som Svante här nedan skriver så varierar äggen i storlek och för bästa resultat så rekommenderar vi att väga både mjölet och äggen.😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-18